TJESTENINA U PESTU OD BROKULE I PARMEZANA


https://story.hr/Gastro/amp/a326472/Vikend-rucak-Lagana-tjestenina-u-pestu-od-brokule-i-parmezana.html



Tjestenina u pestu od brokule i parmezana 


Sastojci:

• 1 brokula 
• češanj češnjaka 
• maslinovo ulje 
• 250 g tjestenine
• peršin 
• bosiljak
• 30 g prženih pinjola 
• pola limuna 
• 30 g parmezana 




Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

Stavite brokulu i češnjak u lim za pečenje, posolite i prelijte maslinovim uljem. 

Pecite 10 minuta dok povrće ne omekša.

Stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju.

U blender stavite peršin, bosiljak, pinjole, limunov sok i parmezan. 

Nakon što je brokula gotova odvojite nekoliko komada.

Istinite češnjak iz ljuske pa s ostatkom brokule dodajte ostalim sastojcima u blenderu. 

Dobiveni pesto dobro začinite.

Prelijte tjesteninu pestom. 

Dodajte brokulu koju ste prije stavili sa strane i sve pospite parmezanom, koricom limuna i paprom. 

Primjedbe