TJESTENINA U PESTU OD BROKULE I PARMEZANA
https://story.hr/Gastro/amp/a326472/Vikend-rucak-Lagana-tjestenina-u-pestu-od-brokule-i-parmezana.html
Tjestenina u pestu od brokule i parmezana
Sastojci:
• 1 brokula
• češanj češnjaka
• maslinovo ulje
• 250 g tjestenine
• peršin
• bosiljak
• 30 g prženih pinjola
• pola limuna
• 30 g parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Stavite brokulu i češnjak u lim za pečenje, posolite i prelijte maslinovim uljem.
Pecite 10 minuta dok povrće ne omekša.
Stavite tjesteninu u kipuću slanu vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju.
U blender stavite peršin, bosiljak, pinjole, limunov sok i parmezan.
Nakon što je brokula gotova odvojite nekoliko komada.
Istinite češnjak iz ljuske pa s ostatkom brokule dodajte ostalim sastojcima u blenderu.
Dobiveni pesto dobro začinite.
Prelijte tjesteninu pestom.
Dodajte brokulu koju ste prije stavili sa strane i sve pospite parmezanom, koricom limuna i paprom.
Primjedbe
Objavi komentar