PIŃA COLADA CHESSECAKE
https://www.google.com/amp/s/story.hr/Gourmet/amp/a214868/Pina-colada-cheesecake-recept.html
Pińa colada cheesecake
Sastojci:
• 200 g mljevenog keksa
• 100 g maslaca
• 400 g kokosova mlijeka
• 25 ml tamnog ruma
• 1/2 žličice ekstrakta vanilije
• 100 g šećera u prahu
• 300 ml vrhnja za šlag
• 500 g krem sira
• 1 limeta, sok
• 20 g naribanog kokosa
• 435 g usitnjenog ananasa sa sokom
• 1 žlica kukuruznog brašna
• 2 žlice agavina sirupa
Priprema:
Kalup za tortu promjera 21 cm namastite i obložite papirom za pečenje.
Usitnite kekse u zatvorenoj vrećici.
Od keksa pripremite bazu torte u kalupu pa je prelijte otopljenim maslacem.
Pritisnite i ostavite da se odmori 20 minuta.
U zdjelu za miksanje dodajte kruti dio rashlađenog kokosova mlijeka, vodeni dio ostavite.
Dodajte rum, ekstrakt vanilije i šećer u prahu pa miksajte 2 do 3 minute kako bi se smjesa stisnula.
U odvojenoj posudi umutite vrhnje za šlag pa trećinu šlaga odvojite za dekoraciju.
Ostatak šlaga dodajte u smjesu s kokosom.
Dodajte i omekšali krem sir te sok od polovice limete.
Pospite žlicom naribanog kokosa pa nadjenite bazu torte od keksa.
Protresite kalup kako biste izbacili mjehuriće zraka iz smjese.
Ostavite da se hladi sat vremena.
U međuvremenu svježi ananas blendajte kako biste dobili glatku smjesu.
Zagrijte tavu, dodajte usitnjeni ananas, sok od druge polovice limete, agavin sirup i kukuruzno brašno.
Miješajući kuhajte 5 do 8 minuta kako biste dobili glatku smjesu.
Ostavite 10 minuta.
Na odležanu bazu torte stavite pola količine umaka od ananasa pa nožem poravnajte površinu torte.
U hladnjaku ostavite tortu najmanje 6 sati najbolje preko noći.
Prije posluživanja izvadite tortu iz kalupa dekorirajte je odvojenom količinom šlaga te po želji naribanim kokosom.
Primjedbe
Objavi komentar