ČOKOLADNI KOLAČ




Čokoladni kolač 


Čokoladnoj torti samo rijetki mogu odoljeti. Mnogo je recepata za pripremu te omiljene slastice. Mi vam donosimo jedan vrlo jednostavan od samo tri sastojka. 



Sastojci:

• 140 g tamne čokolade 
• 4 jaja
• naribana narančina korica



Priprema:

Čokoladu otopite na pari i ostavite da se ohladi. 

Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a zatim tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg. 

Ako želite u otopljenu čokoladu naribajte malo narančine korice, a zatim dodajte žumanjke.

Sve dobro izmiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu. 

Zatim polako umiješajte u snijeg od bjelanjaka i sve dobro sjedinite. 

Smjesu izlijte u okrugli kalup promjera oko 14 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 20 minuta.

Kada se ohladi prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite po želji. 






Primjedbe