CANNELLONI OD ŠPINATA I PATLIDŽANA
https://gastro.24sata.hr/recepti/cannelloni-sa-spinatom-i-ricottom-za-prste-polizati-24609
Cannelloni od špinata i patlidžana
Sastojci:
• 1 patlidžan
• 2 poriluka
• 1 češanj češnjaka
• 200 g mladog špinata
• 200 g ricotte
• 150 ml punomasnog mlijeka
• 700 g pasate od rajčice
• 100 g bosiljka
• 375 g svježih kora za lazanje
• 70 g parmezana
Priprema:
Zagrijte tavu s malo ulja.
Ploške patlidžana poredajte na tavu i pecite sa svake strane 4 do 5 minuta.
Ostavite ih sa strane da se ohlade i prepolovite.
Stavite poriluk, češnjak i 2 žlice vode u veliki lonac na srednje jaku vatru.
Kuhajte često miješajući 3 do 4 minute ili dok poriluk ne omekša.
Umiješajte špinat.
Poklopite i kuhajte 2 minute ili dok ne uvene.
Ostavite sa strane da se ohladi.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Umutite ricottu i mlijeko u velikoj zdjeli tako da se dobro sjedine.
Stavite pola umaka za tjesteninu u vatrostalnu posudu za pečenje dimenzije 6 × 23 cm × 28 cm podloga.
Pospite s pola nasjeckanog bosiljka.
Stavite list tjestenine na ravnu radnu površinu užim krajem okrenutim prema sebi.
Stavite 2 komada patlidžana duž kraćeg lista tjestenine.
Preko patlidžana rasporedite žlicu smjese od poriluka.
Zarolajte list tjestenine.
Stavite na umak u posudi za pečenje.
Ponovite postupak s preostalim listovima tjestenine, mješavinom patlidžana i poriluka.
Preostalim umakom od tjestenine prelijte tjesteninu.
Pospite preostalim bosiljkom.
Posolite i popaprite.
Prelijte mješavinu ricotte preko cannellona tako da ih potpuno prekrije.
Pospite parmezanom.
Začinite paprom.
Pecite bez poklopca 45 do 50 minuta ili dok vrh ne postane zlatne boje, a tjestenina mekana.
Primjedbe
Objavi komentar