CANNELLONI OD ŠPINATA I PATLIDŽANA



https://gastro.24sata.hr/recepti/cannelloni-sa-spinatom-i-ricottom-za-prste-polizati-24609



Cannelloni od špinata i patlidžana 


Sastojci:

• 1 patlidžan 
• 2 poriluka
• 1 češanj češnjaka 
• 200 g mladog špinata 
• 200 g ricotte 
• 150 ml punomasnog mlijeka 
• 700 g pasate od rajčice 
• 100 g bosiljka 
• 375 g svježih kora za lazanje 
• 70 g parmezana




Priprema:

Zagrijte tavu s malo ulja.

Ploške patlidžana poredajte na tavu i pecite sa svake strane 4 do 5 minuta. 

Ostavite ih sa strane da se ohlade i prepolovite. 

Stavite poriluk, češnjak i 2 žlice vode u veliki lonac na srednje jaku vatru. 

Kuhajte često miješajući 3 do 4 minute ili dok poriluk ne omekša. 

Umiješajte špinat.

Poklopite i kuhajte 2 minute ili dok ne uvene. 

Ostavite sa strane da se ohladi.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 

Umutite ricottu i mlijeko u velikoj zdjeli tako da se dobro sjedine.

Stavite pola umaka za tjesteninu u vatrostalnu posudu za pečenje dimenzije 6 × 23 cm × 28 cm podloga.

Pospite s pola nasjeckanog bosiljka.

Stavite list tjestenine na ravnu radnu površinu užim krajem okrenutim prema sebi. 

Stavite 2 komada patlidžana duž kraćeg lista tjestenine.

Preko patlidžana rasporedite žlicu smjese od poriluka. 

Zarolajte list tjestenine. 

Stavite na umak u posudi za pečenje. 

Ponovite postupak s preostalim listovima tjestenine, mješavinom patlidžana i poriluka. 

Preostalim umakom od tjestenine prelijte tjesteninu. 

Pospite preostalim bosiljkom.

Posolite i popaprite. 

Prelijte mješavinu ricotte preko cannellona tako da ih potpuno prekrije. 

Pospite parmezanom. 

Začinite paprom.

Pecite bez poklopca 45 do 50 minuta ili dok vrh ne postane zlatne boje, a tjestenina mekana. 


Primjedbe