ZAPEČENI ŠPINAT SA SIROM
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a5229/recept-za-zapecen-kremasti-spinat.html
ZAPEČENI ŠPINAT SA SIROM
Sastojci:
• 800 g špinata
• 1 luk
• 3 žlice krušnih mrvica
• 100 g sira trapista
• 50 g maslaca
• 2 žlice brašna
• 2,5 dl mlijeka
• sol i papar
Priprema:
Očišćeni špinat stavite u kipuću vodu i kuhajte oko tri minute dok ne omekša, a zatim ga ocijedite.
U loncu otopite maslac i dodajte brašno pa sve podlijte toplim mlijekom.
Dobro izmiješajte da ne bude grudica i posolite i popaprite.
Na kraju dodajte naribani ili sitno nasjeckani sir 75 g i lagano promiješajte da se otopi.
U tavi zagrijte ulje i sitno sjeckani luk.
Dinstajte dok ne omekša pa dodajte nasjeckani češnjak.
Dodajte blanširani špinat, kuhajte jednu minutu pa sve prelijte u pripremljeni bešamel.
Smjesu prelijte u posudu za pečenje pa pospite krušnim mrvicama i ostatkom sira.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite dok jelo ne dobije zlatnu boju.
Primjedbe
Objavi komentar