ZAPEČENI ŠPINAT SA SIROM



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Predjelo/amp/a5229/recept-za-zapecen-kremasti-spinat.html



ZAPEČENI ŠPINAT SA SIROM 


Sastojci:

• 800 g špinata
• 1 luk
• 3 žlice krušnih mrvica 
• 100 g sira trapista 
• 50 g maslaca
• 2 žlice brašna
• 2,5 dl mlijeka
• sol i papar 




Priprema:


Očišćeni špinat stavite u kipuću vodu i kuhajte oko tri minute dok ne omekša, a zatim ga ocijedite.

U loncu otopite maslac i dodajte brašno pa sve podlijte toplim mlijekom. 

Dobro izmiješajte da ne bude grudica i posolite i popaprite. 

Na kraju dodajte naribani ili sitno nasjeckani sir 75 g i lagano promiješajte da se otopi. 

U tavi zagrijte ulje i sitno sjeckani luk. 

Dinstajte dok ne omekša pa dodajte nasjeckani češnjak. 

Dodajte blanširani špinat, kuhajte jednu minutu pa sve prelijte u pripremljeni bešamel. 

Smjesu prelijte u posudu za pečenje pa pospite krušnim mrvicama i ostatkom sira.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite dok jelo ne dobije zlatnu boju. 



Primjedbe