SUKIYAKI NA ZAGORSKI NAČIN I MOUSSE OD BUČINOG ULJA S MATCHOM
https://www.gloria.hr/gl/lifestyle/gastro/fuzija-japanske-i-zagorske-kuhinje-itekako-je-moguca-imamo-2-sjajna-recepta-cijenjenog-chefa-koje-morate-isprobati-15491842
SUKIYAKI NA ZAGORSKI NAČIN
Sastojci za četiri osobe:
• 500 g svinjskog filea
• 3 žlice ulja
• 1 žlica smeđeg šećera
• 50 ml umaka od soje
• trećina glavice svježeg kupusa
• 100 g tanko narezanih šampinjona
• 100 g tanko narezanih shiitake gljiva
• 1 mrkva narezana na tanke kolutiće
• 1 dl mirina ili bijelog vina
• 1 čašica sakea ili rakije
• 3 - 4 dl pilećeg temeljca
• 50 g tofua narezanog na kockice
• 200 g shirataki rezanaca ili širokih rezanaca
• naribani đumbir po želji
Priprema:
Meso narežite na listiće promjera 2 - 3 milimetra.
Popržite kratko na ulju sa svake strane.
Dodajte mrkvu i kupus narezan na komade 3 × 4 cm i gljive.
U posebnoj posudi pomiješajte šećer, umak od soje, mirin (slatko rižino vino), sake i temeljac te ulijte u posudu s mesom i povrćem.
Poklopite i kuhajte 8 minuta.
Dodajte tofu i u jedan kraj zdjele rasporedite kuhane rezance.
Poklopite i kuhajte još 2 minute i poslužite.
MOUSSE OD BUČINOG ULJA S MATCHOM
Sastojci za četiri osobe:
• 1 žličica matcha praha
• 500 g bijele čokolade
• 100 g želatine
• 100 - 130 g kristal šećera
• 2 dl bučinog ulja
• 300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
U lončiću rastopite šećer.
U drugom lončiću namočite želatinu u 100 ml vode.
Povežite rastopljeni šećer sa želatinom, smjesa ne smije dostići toplinu od 60 stupnjeva.
Dodajte bučino ulje i miješajte dok se sastojci ne povežu.
Umiješajte smjesu u prethodno rastopljenu čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte srednje čvrsti šlag i rasporedite na komadiće keksa ili biskvita u čašama za posluživanje.
Pospite matcha prahom i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar