ŠTRUDLA OD PORILUKA, MESA I PIVA
https://strudlafest.com/recept/strudla-od-poriluka-mesa-i-piva/
ŠTRUDLA OD PORILUKA, MESA I PIVA
Sastojci:
• 500 g mljevene junetine
• 2 poriluka
• 1 dl piva
• 300 g gljiva
• 50 g maslaca
• sol i papar
• 1 žličica slatke dimljene paprike
• domaće tijesto za štrudlu
Priprema:
Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i pripremite veliki lim za pečenje.
Poriluk očistite, operite pa narežite na tanke kolutove.
Gljive očistite i narežite na trakice.
Na ugrijanu tavu stavite maslac pa dodajte poriluk i lagano ga dinstajte uz povremeno miješanje.
Kada poriluk omekša dodajte meso, promiješajte pa sve zalijte pivom.
Dodajte začine, promiješajte još jednom i pustite da tekućina ishlapi tj.da se pivo reducira.
Provjerite okus i začinite još ako je potrebno.
Ostavite da se malo ohladi.
Lim za pečenje namažite uljem.
Po dvije kore za štrudlu namažite uljem, stavite po dužini smjesu pa pažljivo zarolajte i prebacite u lim za pečenje.
Tako redom dok ne napunite lim.
Savijaču još jednom namažite uljem i pecite 20 minuta.
Malo ohladite, narežite i poslužite uz pivo.
Primjedbe
Objavi komentar