ŠTRUDLA OD PORILUKA, MESA I PIVA




https://strudlafest.com/recept/strudla-od-poriluka-mesa-i-piva/



ŠTRUDLA OD PORILUKA, MESA I PIVA 


Sastojci:

• 500 g mljevene junetine
• 2 poriluka
• 1 dl piva
• 300 g gljiva 
• 50 g maslaca
• sol i papar 
• 1 žličica slatke dimljene paprike 
• domaće tijesto za štrudlu 



Priprema:


Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i pripremite veliki lim za pečenje.

Poriluk očistite, operite pa narežite na tanke kolutove. 

Gljive očistite i narežite na trakice.

Na ugrijanu tavu stavite maslac pa dodajte poriluk i lagano ga dinstajte uz povremeno miješanje. 

Kada poriluk omekša dodajte meso, promiješajte pa sve zalijte pivom. 

Dodajte začine, promiješajte još jednom i pustite da tekućina ishlapi tj.da se pivo reducira. 

Provjerite okus i začinite još ako je potrebno. 

Ostavite da se malo ohladi.

Lim za pečenje namažite uljem.

Po dvije kore za štrudlu namažite uljem, stavite po dužini smjesu pa pažljivo zarolajte i prebacite u lim za pečenje.

Tako redom dok ne napunite lim.

Savijaču još jednom namažite uljem i pecite 20 minuta. 

Malo ohladite, narežite i poslužite uz pivo.


Primjedbe