RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/amp/a5526/recept-za-razeni-kruh-s-kimom.html
RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA
Naučite ispeći kruh sa sjemenkama kima i uživajte u svim prednostima zdrave i ukusne namirnice prepune vlakana.
RAŽENI KRUH SA SJEMEKAMA KIMA
Sastojci:
• 384 g pšeničnog brašna
• 96 g raženog brašna
• 2 žličice soli
• 2 žličice instant kvasca
• 1 žlica sjemenki kima
• 395 g mlake vode
• 2 žlice meda
• 2 žlice maslinova ulja
• omekšali maslac za podmazivanje
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol, instant kvasac i sjemenke kima u velikoj zdjeli.
U drugoj posudi miješajte vodu i med dok se med ne otopi.
Dodajte smjesu meda u smjesu brašna, a zatim žlicu maslinova ulja.
Umiješajte dok se tekućina ne upije i svi sastojci sjedine.
Dobit ćete ljepljivu kuglu tijesta.
Pokrijte zdjelu vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže 2 do 3 sata dok se ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Lim za pečenje veličine 23×13 cm obilno namažite omekšalim maslacem.
Preostalu žlicu maslinova ulja pokapajte po površini udvostručenog tijesta i utrljajte rukama.
Kuglu tijesta okrenite tako da nauljena strana bude prema dolje.
Oblikujte štrucu pa tijesto prebacite u pripremljeni lim za pečenje.
Ostavite tijesto da se diže na radnoj površini još 45 minuta do sat vremena ili dok se ne digne 3 cm iznad posude.
Pecite 45 minuta ili dok kruh ne porumeni.
Pečenu štrucu stavite na rešetku za hlađenje .
Pustite kruh da se hladi najmanje 30 minuta prije rezanja.
Primjedbe
Objavi komentar