RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA



https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/amp/a5526/recept-za-razeni-kruh-s-kimom.html



RAŽENI KRUH SA SJEMENKAMA KIMA



Naučite ispeći kruh sa sjemenkama kima i uživajte u svim prednostima zdrave i ukusne namirnice prepune vlakana. 




RAŽENI KRUH SA SJEMEKAMA KIMA 


Sastojci:

• 384 g pšeničnog brašna 
• 96 g raženog brašna
• 2 žličice soli 
• 2 žličice instant kvasca 
• 1 žlica sjemenki kima 
• 395 g mlake vode
• 2 žlice meda
• 2 žlice maslinova ulja 
• omekšali maslac za podmazivanje 



Priprema:


Pomiješajte brašno, sol, instant kvasac i sjemenke kima u velikoj zdjeli. 

U drugoj posudi miješajte vodu i med dok se med ne otopi. 

Dodajte smjesu meda u smjesu brašna, a zatim žlicu maslinova ulja. 

Umiješajte dok se tekućina ne upije i svi sastojci sjedine. 

Dobit ćete ljepljivu kuglu tijesta. 

Pokrijte zdjelu vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže 2 do 3 sata dok se ne udvostruči. 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 

Lim za pečenje veličine 23×13 cm obilno namažite omekšalim maslacem.

Preostalu žlicu maslinova ulja pokapajte po površini udvostručenog tijesta i utrljajte rukama.

Kuglu tijesta okrenite tako da nauljena strana bude prema dolje.

Oblikujte štrucu pa tijesto prebacite u pripremljeni lim za pečenje. 

Ostavite tijesto da se diže na radnoj površini još 45 minuta do sat vremena ili dok se ne digne 3 cm iznad posude. 

Pecite 45 minuta ili dok kruh ne porumeni. 

Pečenu štrucu stavite na rešetku za hlađenje .

Pustite kruh da se hladi najmanje 30 minuta prije rezanja.

Primjedbe