PAČJA PRSA U UMAKU OD SUHIH ŠLJIVA I KESTENA
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/a693/Pacja-prsa-u-umaku-od-kestena-i-sljiva-recept.html
PAČJA PRSA U UMAKU OD SUHIH ŠLJIVA I KESTENA
Sastojci:
• 4 komada ili oko 800 g pačjih prsa
• 100 g pečenih i očišćenih kestena
• 100 g suhih šljiva bez koštica
• 150 ml bijelog vina
• 80 g pekmeza od šljiva
• 10 g maslaca
• ulje
• sol i papar
Priprema:
Kožu pačjih prsa oštrim nožem zarežite nekoliko puta pa začinite solju i paprom.
U tavi ugrijte 2 do 3 žlice ulja i stavite peći pačja prsa prvo kožom okrenuta prema dolje.
Nakon 5 do 6 minuta pačja prsa okrenite na drugu stranu i pecite na laganoj vatri kako bi meso iznutra zadržalo ružičastu boju.
Nakon još 8 do 10 minuta ovisno o debljini izvadite meso iz tave i dobro ga omotajte aluminijskom folijom kako bi zadržalo toplinu i sočnost.
Na masnoću od pečenja dodajte suhe šljive, pečene očišćene kestene, ulijte vino, začinite solju i paprom pa kuhačom nježno ostružite dno tave kako biste oslobodili karamelizirani sloj od pečenja.
Kada umak zavrije ostavite na laganoj vatri 2 do 3 minute odnosno da se reducira na pola.
Potom u umak dodajte pekmez od šljiva i umiješajte maslac.
Kada dobijete sjajni umak ugasite vatru.
Pačja prsa izvadite iz folije na dasku, narežite ih na komade debljine 5 do 7 mm, u nizu složite na tanjur pa prelijte umakom.
Poslužite uz pire krumpir ili pečeno korjenasto povrće.
Primjedbe
Objavi komentar