LAZANJE S KRUHOM I POVRĆEM BEZ PEĆNICE
https://www.google.com/amp/s/skuhaj.story.hr/Recepti/Glavno-jelo/amp/a1529/Recept-za-jeftine-lazanje-s-kruhom-iz-tave.html
LAZANJE S KRUHOM I POVRĆEM BEZ PEĆNICE
SASTOJCI:
• 8 kriški kruha
• 100 g tvrdog sira
• maslac
ZA UMAK OD RAJČICE:
• 3 rajčice
• 1 luk
• 2 češnja češnjaka
• 1 žličica origana
• 1/2 žličice crvene paprike
• 1 žličica šećera
• 1/2 žličice mljevene paprike
ZA BIJELI UMAK:
• 1 žlica ulja
• 1 žličica maslaca
• 1 režanj češnjaka
• 3 šalice mlijeka
• 1/2 šalice tjestenine
• 1/2 žličice papra
• 1/2 žlicice origana
• 100 g tvrdog sira
ZA POVRĆE:
• 1 žlica ulja
• 1 žličica maslaca
• 1 režanj češnjaka
• 1/2 luka
• 1/2 crvene paprike
• 1/2 zelene paprike
• 1/2 šalice kukuruza
• 100 g brokule
• 1 manja rajčica
• 1 žličica origana
• 1 žličica mljevene paprike
PRIPREMA:
Rajčice narežite i stavite u kipuću vodu pa ih kratko blanširajte.
Zatim skinite kožicu i izmiksajte u blenderu.
Na tavi popržite sitno nasjeckani luk i češnjak pa prelijte umakom od rajčice.
Kad provrije dodajte origano, crvenu papriku, šećer, mljevenu papriku i sol, pa promiješajte.
Kad se umak malo zgusne gotov je.
U drugoj tavi rastopite maslac s uljem pa dodajte nasjeckani češnjak.
Nakon nekoliko sekundi ulijte mlijeko i tjesteninu i promiješajte.
Nakon nekoliko minuta posolite i popaprite pa pospite origanom.
Promiješajte i kuhajte dok se malo ne zgusne uz povremeno miješanje.
Zatim dodajte ribani sir.
Odvojite 50 ml umaka bez tjestenine u posudu trebat će vam kasnije.
U trećoj tavi rastopite maslac sa uljem pa dodajte sitno sjeckani češnjak i luk.
Kad malo omekša dodajte narezanu papriku, kukuruz, brokulu koju ste prethodno blanširali.
Zatim dodajte sitno nasjeckanu rajčicu, posolite, popaprite, pospite origanom i mljevenom paprikom.
Promiješajte i ostavite da se još kratko kuha.
Kruhu odrežite koricu, pa ga malo razvaljajte.
Tepsiju premažite uljem ili otopljenim maslacem, pa smo premažite umakom od rajčice.
Odozgo premažite bijelim umakom, pa posložite četiri kriške kruha.
Opet premažite umakom od rajčice, pa bijelim umakom, pa povrćem, pospite naribanim sirom, pa prelijte umakom koji ste ostavili sa strane.
Posložite još četiri kriške kruha, pa premažite umakom od rajčica, pa bijelim umakom, pa pospite ribanim sirom.
Posudu pospite komadićima maslaca pa posložite povrće i prelijte umakom od rajčica.
Primjedbe
Objavi komentar