KAKO NAPRAVITI DOMAĆE PERECE?



https://skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/a1839/Kako-napraviti-domace-perece.html




SLANI PERECI


Sastojci:

• 150 ml tople vode 
• 500 g brašna 
• 1 vrećica suhog kvasca 
• 1 jaje
• 3 žlice ulja
• 1 žličica soli
• 1 žličica šećera 
• 1 žlica sode bikarbone 




Priprema:


Pomiješajte toplu vodu, sol i šećer.

Dodajte kvasac i ostavite 5 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Dodajte brašno i 2 žlice ulja pa umijesite tijesto.

Premažite ga preostalom žlicom ulja.

Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom oko sat vremena. 

Zagrijte pećnicu na na 230 stupnjeva. 

Tijesto izrežite na 8 dijelova i razvaljajte u tanke štapiće pa krajeve uvijte u oblik pereca. 

Dodajte sodu bikarbonu u dublji lonac vode i pustite da zavrije.

Svaki perec kuhajte pola minute.

Perece stavite na lim za pečenje, premažite ih razmučenim jajetom i pospite solju.

Pecite ih 10 do 15 minuta dok ne porumene. 


Primjedbe