KAKO NAPRAVITI DOMAĆE PERECE?
https://skuhaj.story.hr/Recepti/Zalogajcici/a1839/Kako-napraviti-domace-perece.html
SLANI PERECI
Sastojci:
• 150 ml tople vode
• 500 g brašna
• 1 vrećica suhog kvasca
• 1 jaje
• 3 žlice ulja
• 1 žličica soli
• 1 žličica šećera
• 1 žlica sode bikarbone
Priprema:
Pomiješajte toplu vodu, sol i šećer.
Dodajte kvasac i ostavite 5 minuta dok se kvasac ne aktivira.
Dodajte brašno i 2 žlice ulja pa umijesite tijesto.
Premažite ga preostalom žlicom ulja.
Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom oko sat vremena.
Zagrijte pećnicu na na 230 stupnjeva.
Tijesto izrežite na 8 dijelova i razvaljajte u tanke štapiće pa krajeve uvijte u oblik pereca.
Dodajte sodu bikarbonu u dublji lonac vode i pustite da zavrije.
Svaki perec kuhajte pola minute.
Perece stavite na lim za pečenje, premažite ih razmučenim jajetom i pospite solju.
Pecite ih 10 do 15 minuta dok ne porumene.
Primjedbe
Objavi komentar