Postovi

7 SVAKODNEVNIH NAVIKA ZBOG KOJIH SU VAM ZAČEPLJENE PORE I STVARAJU SE PRIŠTIĆI

Slika
7 svakodnevnih navika zbog kojih su vam začepljene pore i stvaraju se prištići  Problemi s kožom se javljaju iz najrazličitijih razloga, a nekada su krivac za prištiće neke sitnice koje niti ne uzmemo u obzir jer mislimo da je u pitanju neki veći problem. Jedan od razloga zašto vam se redovito pojavljuju prištići može biti i zato što su vam začepljene pore na licu i sami si to radite nekim lošim navikama. Oni koji imaju proširene pore, trebaju paziti da ne rade ovih   7 svakodnevnih pogrešaka jer će one dodatno začepiti pore i utjecati na pojavu nepravilnosti na koži. Koristite teški, uljni, čistač za lice ili druge teške uljne proizvode za lice Ovakvi će proizvodi dodatno začepiti pore.   Za one koji imaju izraženije pore, preporučuje se čišćenje lica u dva koraka – s dva proizvoda. Birajte proizvode koji nisu bazirani na ulju – ili neka oni budu ponekad dio rutine, no ne više puta dnevno. Pogotovo će problem napraviti ako šminku...

NJOKI OD HOKAIDO TIKVE

Slika
Njoki od hokaido tikve  Hokaido tikvu možete iskoristiti za slatka i za slana jela. Puna je vitamina, minerala, vlakana pa ju zbog toga u Japanu nazivaju kraljicom tikvi, otkud i potiče ova zdrava jesenska namirnica. Bogata je vitaminima B1, B2, i B6, sadrži visoki udio kalija koji je zaslužan za pravilan rad srca, a u kombinaciji s fosforom koristan je za kosti. Vrlo je bogata vodom i vlaknima pa je lako probavljiva te djeluje kao čistač crijeva. Prava je riznica vitamina E koji ima izrazito antioksidativno svojstvo pa je vrlo moćan saveznik u borbi protiv niza bolesti. Njoki od hokaido tikve  Sastojci: 1 hokaido tikva oko 200-300 g oštrog brašna 1 jaje 100 g maslaca sol muškatni oraščić maslinovo ulje Priprema: 1. Hokaido tikvu prerežite na pola te žlicom izdubite unutrašnjost i izvadite koščice. Koru ne morate guliti. Narežite ju na kriške i posložite ju na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Tikvu polijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i stavite peći u ...

RIM - VJEČNI GRAD LJEPOTE I POVIJESTI

Slika
Rim - vječni grad ljepote i povijesti  Rim, vječni grad, mjesto je na kojem prošlost ne stoji iza staklenih vitrina muzeja, nego živi u svakodnevici. Povijest, arhitektura, umjetnost, mirisi i okusi stvaraju iskustvo koje je istovremeno intenzivno i nenametljivo. Posjet Rimu nije samo putovanje u glavni grad Italije — to je putovanje kroz vrijeme, kroz carstvo, vjeru, gastronomiju i duh Mediterana. Što vidjeti u Rimu?   Grad se najbolje upoznaje pješice. Iako su sve znamenitosti dobro povezane javnim prijevozom, Rim je poput velikog otvorenog muzeja, a šetnja mu je najprirodniji način razgledavanja. Prva stanica za mnoge je impresivni Kolosej, simbol moći antičkog carstva i jedno od najposjećenijih mjesta u Europi. U neposrednoj blizini nalaze se Rimski forum i Palatin, ostaci srca drevnog grada gdje su se krojile sudbine carstva. Nedaleko odavde, gotovo neprimjetno upleten u tkivo suvremenog grada, stoji Panteon u Rimu, čudesna građevina s gotovo savršenom ku...

ČOKOLADNI KOLAČ S VIŠNJAMA 🍫

Slika
Čokoladni kolač s višnjama  Ako volite spoj bogate čokolade i osvježavajućih višanja, ovaj kolač će vas jednostavno oduševiti. Mekani biskvit s višnjama, nježna čokoladna krema i savršeno sjajna glazura čine desert kojem je teško odoljeti. Priprema je jednostavna, a rezultat izgleda kao da ste upravo posjetili omiljenu slastičarnicu. Čokoladni kolač s višnjama  Sastojci: za biksvit: 3 jaja 5 žlica šećera 1 vanilin šećer 2 žlice ulja 6 žlica brašna 1 žlica kakaa 1/2 praška za pecivo 200 g ocijeđenih višanja za preljev: 100 ml soka od višanja 1 žlica šećera za kremu: 350 ml slatkog vrhnja 100 g čokolade za kuhanje za glazuru: 100 g čokolade za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja Priprema: Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ulje i kratko promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve dodajte u smjesu s jajima. Miješajte dok se sve lijepo ne sjedini. Kalup obložite papirom za pečenje, uli...

KAKO OČISTITI KISTOVE ZA ŠMINKANJE?

Slika
Kako očistiti kistove za šminkanje? Čišćenje kistova , spužvica i ostalih aplikatora za šminku često je zanemaren korak u beauty rutini. U idealnom slučaju, ove biste alate trebali čistiti svakih nekoliko tjedana, pogotovo ako ih redovito koristite. Ostaci  šminke , masnoće s kože i prljavština brzo se nakupljaju na vlaknima, a zatim se opet prenose na vaše lice Kako oprati kistove za šminku? Iako se pronalazak vremena za čišćenje može činiti kao izazov, pogotovo kada su vam alati potrebni odmah ili ste u žurbi, uz nekoliko jednostavnih trikova ovaj zadatak postaje brz i lak. Postoji mnogo načina za čišćenje kistova. Možete kupiti specijalizirana  sredstva za čišćenje  koja možete pronaći u trgovinama, ali jednako učinkovita može biti i kombinacija običnog deterdženta za suđe i maslinovog ulja. Silikonska podloga za čišćenje kistova može vam pomoći da nježno, ali temeljito istrljate vlakna, no nije nužna. Mala zdjelica poslužit će jednako dobro. Postupak ...

QUADROBICS - INOVATIVAN TRENING KOJI MIJENJA SVE

Slika
Quadrobics - inovativan trening koji mijenja sve Quadrobics je prilagodljiv različitim razinama fizičke spreme, pa je pogodan i za početnike i napredne vježbače. Glavne karakteristike quadrobicsa  Koordinacija  Korištenje svih četiriju udova zahtijeva visoku koordinaciju što dovodi do boljeg povezivanja tijela i mozga. Kardio i snaga  Vježbe u quadrobicsu često imaju visok intenzitet što pomaže u poboljšanju kardiovaskularne izdržljivosti dok istovremeno razvijaju snagu svih mišićnih skupina. Balans i stabilnost  Zbog angažiranja cijelog tijela quadrobics poboljšava ravnotežu i stabilnost jer udovi surađuju kako bi podržali tijelo stabilnim. Fleksibilnost  Vježbe mogu biti vrlo dinamične što omogućava povećanje fleksibilnosti i pokretljivosti u različitim dijelovima tijela. Prednosti quadrobicsa  Poboljšanje koordinacije  Vježbanje sa svim udovima u isto vrijeme zahtijeva snažnu koordinaciju što može poboljšati vašu sposobnost kretanja u sv...

KINESKO HODANJE - ČUDESNA TEHNIKA KOJA BRIŠE KILOGRAME

Slika
Kinesko hodanje - čudesna tehnika koja briše kilograme  Podignite ruke i hodajte - kinesko hodanje učvršćuje trbuh, ubrzava probavu i sagorijeva masnoće. Kinesko hodanje  Poznato je da su kardio vježbe najdjelotvornije za mršavljenje i sagorijevanje masnoća, no postoje i brojne   kineske vježbe koje to omogućuju bez prevelikog napora - poput popularne kineske gimnastike poznate kao „topljenje masnoća“, koja se temelji na laganim pokretima, ali daje iznimne rezultate. Jedna od tih vježbi je i   tzv. kinesko hodanje, tijekom kojeg noge gotovo ne podižete s poda, a osjećaj je kao da se masnoće doslovno tope, otečenost nestaje, a probava se poboljšava. Tijekom izvođenja vježbe puls se ubrzava, ulazite u zonu sagorijevanja masnoća i aktivno učvršćujete trbuh, posebice sagorijevanjem visceralne masti. Osim toga, vježba pospješuje probavu zahvaljujući podizanju ruku iznad glave. Također pozitivno djeluje na držanje, što pomaže u zatezanju dekoltea, vra...

JUNEĆI GULAŠ S KESTENIMA

Slika
Juneći gulaš s kestenima  Ovaj pravi jesenski gulaš nadahnut je onim "na burgundski način", odnosno francuskim vinskim gulašom… uz dodatak kestena koji mu izvrsno pristaju. Ova varijanta francuskog gulaša neodoljivo je bogata, aromatična i savršena za hladnije dane. Juneći gulaš s kestenima  Sastojci: 2 žlice maslinovog ulja 5 kriški slanine 1 kg junećeg buta 2 luka 3 češnja češnjaka 200 g šampinjona 3 mrkve 30 g glatkog brašna 200 ml crnog vina 50 ml umaka od soje 2 žlice koncentrata rajčice 600 ml vode 2 žlice timijana sol papar 300 g sirovih kestena 2 žlice nasjeckanog peršina, plus za posluživanje Priprema: Zagrijte maslinovo ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Sitno nasjeckajte slaninu i pržite je 2 minute sa svake strane. Izvadite slaninu iz lonca i ostavite je sa strane. Junetinu narežite na kockice od 2-3 cm. Stavite je u lonac u kojem ste pržili slaninu i pržite 1 minutu sa svake strane. Izvadite junetinu iz lonca i ostavite je sa strane. Luk, češnjak i ...

KOTLETI PARMIGIANA

Slika
Kotleti parmigiana  Mi vam danas predlažemo svinjetinu parmigiana – točnije pohane komade slasnih otkoštenih kotleta s umakom od rajčice i zapečenih s parmezanom. Kotleti parmigiana  Sastojci: 4 otkoštena svinjska kotleta 240 g začinjenog umaka od rajčice 85 g naribane mozzarelle 50 g glatkog brašna 50 g panko krušnih mrvica 50 g naribanog parmezana 2 velika jaja 2 čajne žličice mediteranske mješavine začina sol i papar po želji biljno ulje po želji svježi peršin ili bosiljak za posluživanje Priprema: Batom za meso izravnajte svaki svinjski kotlet na debljinu od oko jednog centimetra. Začinite meso sa solju i paprom po želji. Panirajte svinjetinu: u tri posebne zdjelice stavite istučena jaja, glatko brašno, te krušne mrvice u koje ste dodali polovicu naribanog parmezana i mediteransku mješavinu začina. Meso prvo uvaljajte u glatko brašno i otresite višak. Potom ga umočite u smjesu od jaja, pa potom uvaljajte u mrvice. Ponavljajte postupak dok ne panirate na isti na...

GUSTO VARIVO OD KUPUSA I MLJEVENOG MESA - HRANI DUŠU I TIJELO

Slika
Gusto varivo od kupusa i mljevenog mesa - hrani dušu i tijelo  S dolaskom hladnijih dana polako se vraćamo jelima na žlicu koja hrane i dušu i tijelo. Ako ste se zasitili klasičnih i već isprobanih recepata, imamo jedan jednostavan, ali posve neodoljiv. Riječ je o varivu od kupusa i mljevenog mesa koje pomalo asocira na sarmu. Gusto varivo od kupusa i mljevenog mesa  Sastojci: 4 kriške pancete nasjeckane na komadiće 450 g mljevene junetine manji luk režanj češnjaka 2 žlice koncentrata rajčice 4 šalice krupno nasjeckanog zelenog kupusa (oko pola glavice) 4 šalice goveđeg temeljca ili vode 400 g pasate od rajčice konzerva nasjeckanih rajčica s tekućinom 2 žlice smeđeg šećera lovorov list 2 šalice kuhane bijele riže sol i papar 2 žlice svježeg nasjeckanog peršina Priprema: U loncu na srednje jakoj vatri popržite pancetu dok ne postane hrskava, 5-8 minuta. Izvadite je šupljikavom žlicom na tanjur, a masnoću od pečenja ostavite u loncu. Dodajte mljevenu junetinu i pržit...