ČOKOLADNI KOLAČ S VIŠNJAMA 🍫





Čokoladni kolač s višnjama 



Ako volite spoj bogate čokolade i osvježavajućih višanja, ovaj kolač će vas jednostavno oduševiti. Mekani biskvit s višnjama, nježna čokoladna krema i savršeno sjajna glazura čine desert kojem je teško odoljeti. Priprema je jednostavna, a rezultat izgleda kao da ste upravo posjetili omiljenu slastičarnicu.




Čokoladni kolač s višnjama 


Sastojci:

za biksvit:

  • 3 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice ulja
  • 6 žlica brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 g ocijeđenih višanja

za preljev:

  • 100 ml soka od višanja
  • 1 žlica šećera

za kremu:

  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja



Priprema:

  1. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte ulje i kratko promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve dodajte u smjesu s jajima. Miješajte dok se sve lijepo ne sjedini.
  2. Kalup obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu i rasporedite ocijeđene višnje. Pecite oko 20 minuta na 180 °C.
  3. U malom lončiću ugrijte sok od višanja sa žlicom šećera. Kad se biskvit malo prohladi, izbockajte ga vilicom i prelijte sokom da upije svu aromu. Po želji dodajte i malo likera od višanja.
  4. Umutite 300 ml slatkog vrhnja u čvrsti šlag. Otopite čokoladu u preostalih 50 ml vrhnja, pa ju lagano umiješajte u šlag. Rasporedite je po ohlađenom biskvitu i stavite u hladnjak na sat vremena.
  5. Otopite čokoladu s vrhnjem i prelijte po kremi. Ostavite kolač da se stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE