TORTA OD NARANČE I MAKA 🍰
Jednostavna torta napravljena od sočnog biskvita i neodoljive kreme od sira i naranče. Krema je lagana i prozračna jer je biskvit prepun aroma i sočnosti, a to i jest sve što mu je potrebno.
Torta od naranče i maka
Sastojci:
za biskvit:
- 200 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 2 žlice maka
- Naribana korica naranče
- 3 žlice svježjeg soka od naranče
- 120 ml ulja
- 2 jaja
- 1 žličica arome vanilije
- 120 ml grčkog jogurta
- 60 ml mlijeka
za kremu (glazuru):
- 115 g maslaca sobne temperature
- 250 g kremastog sira ( može i abc )
- 80 g šećera u prahu
- 2 žlice svježjeg soka od naranče
- Korica naranče za ukrašavanje po želji
- Od navedenih sastojaka nisu potrebne nikakve pripreme. Jednostavno sve sastojke stavite u posudu i izmiješajte mikserom na srednjoj brzini da se sve dobro spoji.
2. Okrugli kalup za torte od 18 cm. Obložite ga papirom za pečenje i premažite maslacem.
3. Biskvitnu smjesu ulijte u kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva oko 35-40 minuta.
4. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite ga u kalupu da se hladi.
5. Dotad napravite kremu. Maslac i kremasti sir dobro izradite. Miješajte mikserom najmanje tri minute dok ne postignete sjajnu i glatku kremastu strukturu.
6. Postepeno dodajte šećer u prahu neprestano miješajući. Na kraju dodajte sok od naranče i kratko izradite kremu.
7. Gotovu kremu nanesite preko biskvita.
8. Naribajte koricu naranče i ukrasite preko kreme.
9. Stavite tortu u hladnjak da se stegne.
10. Prije konzumiranja, tortu izvadite iz kalupa i odstranite papir za pečenje.
U slast!
Pripremila; Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar