TORTA OD NARANČE I MAKA 🍰





Torta od naranče i maka 



Jednostavna torta napravljena od sočnog biskvita i neodoljive kreme od sira i naranče. Krema je lagana i prozračna jer je biskvit prepun aroma i sočnosti, a to i jest sve što mu je potrebno.




Torta od naranče i maka 


Sastojci:

za biskvit:

  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • 2 žlice maka
  • Naribana korica naranče
  • 3 žlice svježjeg soka od naranče
  • 120 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 120 ml grčkog jogurta
  • 60 ml mlijeka


za kremu (glazuru):

  • 115 g maslaca sobne temperature
  • 250 g kremastog sira ( može i abc )
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 žlice svježjeg soka od naranče
  • Korica naranče za ukrašavanje po želji



Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka nisu potrebne nikakve pripreme. Jednostavno sve sastojke stavite u posudu i izmiješajte mikserom na srednjoj brzini da se sve dobro spoji.

2. Okrugli kalup za torte od 18 cm. Obložite ga papirom za pečenje i premažite maslacem.

3. Biskvitnu smjesu ulijte u kalup i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C stupnjeva oko 35-40 minuta.

4. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite ga u kalupu da se hladi.

5. Dotad napravite kremu. Maslac i kremasti sir dobro izradite. Miješajte mikserom najmanje tri minute dok ne postignete sjajnu i glatku kremastu strukturu.

6. Postepeno dodajte šećer u prahu neprestano miješajući. Na kraju dodajte sok od naranče i kratko izradite kremu.

7. Gotovu kremu nanesite preko biskvita.

8. Naribajte koricu naranče i ukrasite preko kreme.

9. Stavite tortu u hladnjak da se stegne.

10. Prije konzumiranja, tortu izvadite iz kalupa i odstranite papir za pečenje.

U slast!



Pripremila; Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

SCHWARZWALD KEKSI

BOR OD LISNATOG TIJESTA S KRUŠKAMA I ĐUMBIROM 🍐