TART OD LISNATOG TIJESTA I KARAMELIZIRANOG LUKA - PREDJELO ZA BLAGDANSKA DRUŽENJA



https://www.journal.hr/lifestyle/gastro/tart-od-lisnatog-tijesta-i-karameliziranog-luka/


Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka - predjelo za blagdanska druženja 




Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka zvuči kao savršeno predjelo za blagdanska druženja, zar ne? Spoj hrskavog lisnatog tijesta, slatkog i mirisnog karameliziranog luka te topljenog sira čini ovaj tart neodoljivim. Iako izgleda impresivno, priprema je iznenađujuće jednostavna. Savršen izbor kada želite impresionirati goste, a pritom ne provesti sate u kuhinji.




Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka 


Sastojci:

  • 1 list lisnatog tijesta
  • 3 luka, tanko narezana
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žlica javorovog ili agavinog sirupa
  • Sol i papar
  • Maslac
  • 6 kriški sira
  • 1 jaje, umućeno



Priprema:

  • Pirjajte luk na maslacu i začinite solju, paprom, javorovim sirupom i ružmarinom.
  • Stavite sir na polovicu tijesta i preko njega rasporedite luk.
  • Zarolajte kao što je prikazano u videu i premažite jajetom.
  • Pecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta. Poslužite još vruće!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

LINZER PITA

DUBAI KUGLICE

KAKO UKRASITI DOM BEZ BANKROTA?