TART OD LISNATOG TIJESTA I KARAMELIZIRANOG LUKA - PREDJELO ZA BLAGDANSKA DRUŽENJA
https://www.journal.hr/lifestyle/gastro/tart-od-lisnatog-tijesta-i-karameliziranog-luka/
Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka - predjelo za blagdanska druženja
Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka zvuči kao savršeno predjelo za blagdanska druženja, zar ne? Spoj hrskavog lisnatog tijesta, slatkog i mirisnog karameliziranog luka te topljenog sira čini ovaj tart neodoljivim. Iako izgleda impresivno, priprema je iznenađujuće jednostavna. Savršen izbor kada želite impresionirati goste, a pritom ne provesti sate u kuhinji.
Tart od lisnatog tijesta i karameliziranog luka
Sastojci:
- 1 list lisnatog tijesta
- 3 luka, tanko narezana
- 1 grančica ružmarina
- 1 žlica javorovog ili agavinog sirupa
- Sol i papar
- Maslac
- 6 kriški sira
- 1 jaje, umućeno
Priprema:
- Pirjajte luk na maslacu i začinite solju, paprom, javorovim sirupom i ružmarinom.
- Stavite sir na polovicu tijesta i preko njega rasporedite luk.
- Zarolajte kao što je prikazano u videu i premažite jajetom.
- Pecite u pećnici na 200°C oko 20 minuta. Poslužite još vruće!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar