CHOCO MINT ZIMSKI KEKSI





Choco mint zimski keksi 



Zima uvijek nosi neki poseban, prepoznatljiv miris – malo cimeta, malo borovine, malo toplog zraka iz pećnice i imamo miris koji svi asociramo na Božić. No, postoji još jedna okusno – mirisna kombinacija koja automatski asocira na snijeg, zimu i hladnoću, a to je ona u kojoj se spajaju čokolada i menta. Osvježavajuća metvica, njezin miris i okus koji ‘hlade’ savršeno evociraju osjećaj zime, dok bogata čokolada daje onaj luksuzni osjećaj uživanja u blagdanima.




Choco mint zimski keksi 

Sastojci:

  • 120 g maslaca, omekšalog
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta mente (paziti jer je jak)
  • 150 g glatkog brašna
  • 30 g kakaa
  • 1⁄2 žličice sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 120 g krupno nasjeckane tamne čokolade (ili čokoladnih kapljica)
    Opcionalno: 1–2 kapi zelene prehrambene boje za ‘mint koloristički efekt’



Priprema:

  • Umutite maslac i šećer dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodajte jaje i ekstrakt mente pa kratko promiješajte.
  • U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol. Postupno umiješajte u mokre sastojke, samo dok se sve ne sjedini (nemojte previše miksati).
  • Lagano umiješajte nasjeckanu tamnu čokoladu. Ako želite, dodajte dvije kapljice zelene boje za blagi mint look.
  • Oblikujte kuglice veličine oraha i slažite ih na lim obložen papirom. Ostavljajte malo razmaka jer će se raširiti. Pecite na 175 °C oko 9–11 minuta. Izvana trebaju izgledati stabilno, ali sredina mora ostati mekana. Ohladite ih i poslužite.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO TIJELO TIJEKOM HLADNIH DANA TRAŽI VIŠE MASNOĆA, UGLJIKOHIDRATA I ZAČINA?

KEKSI S MARCIPANOM I BADEMIMA