PUŽIĆI S PUDINGOM OD VANILIJE I BOBIČASTIM VOĆEM
Tijesto:
80 ml mlijeka
4 žlice šećera
pola kocke svježeg kvasca
250 g glatkog brašna
jaje
prstohvat soli
30 g omekšanog maslaca
Nadjev:
350 ml mlijeka
5 žlica mlijeka
vrećica vanilin šećera
žlica ekstrakta vanilije
3 žlice šećera
vrećica praška za puding od vanilije
šaka bobičastog voća
6 žlica marmelade od marelice
Priprema:
Zagrijte 350 ml mlijeka do vrenja. U posebnoj zdjelici pomiješajte 5 žlica mlijeka, vanilin šećer, 3 žlice šećera i prašak za puding. Smjesu ulijte u kipuće mlijeko uz neprestano miješanje i kuhajte oko minutu da se zgusne. Umiješajte ekstrakt vanilije, prelijte u zdjelu i ostavite da se ohladi. Povremeno promiješajte.
Za tijesto, lagano zagrijte mlijeko, dodajte žlicu šećera i u njemu razmrvite kvasac. Promiješajte i ostavite pokriveno 10 minuta da se aktivira. U većoj posudi pomiješajte brašno, preostali šećer i sol. Dodajte mješavinu s kvascem, maslac i jaje pa umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom oko 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite limove papirom za pečenje. Tijesto kratko premijesite pa razvaljajte na otprilike 25 x 30 cm. Premažite ohlađenim pudingom, ostavljajući oko 2 cm ruba sa svih strana.
Rasporedite bobičasto voće po površini. Zarolajte s užeg kraja i narežite na 12 komada. Položite po 6 komada na svaki lim i pecite oko 20 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. U međuvremenu zagrijte marmeladu od marelice i njome premažite još tople pužiće. Ostavite da se malo ohlade prije posluživanja.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar