PISTACHIO CHEESECAKE
Pistachio cheesecake
U posljednje vrijeme pistacije su postale pravi hit, kako na društvenim mrežama tako i u modernim receptima; njihova bogata zelena boja i kremasti okus čine ih idealnim dodatkom za deserte i sve vrste jela pa nije ni čudo da ih svi obožavaju.
Pistachio cheesecake
Sastojci:
Za podlogu:
- 1½ šalica mljevenih graham krekera (ili drugih keksa po želji)
- ½ šalice neslanog maslaca, rastopljenog
Za kremasti nadjev:
- 3 pakiranja krem sira (po 225 g), omekšanog
- 1 šalica kristalnog šećera
- 3 velika jaja
- 1 šalica vrhnja za šlag (ili duplog vrhnja)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 šalica prirodne paste od pistacija
- ½ šalice očišćenih pistacija, grubo sjeckanih (za ukras)
Priprema:
- Pripremite pećnicu na 175°C i namastite kalup za torte promjera 23 cm s pomičnim dnom.
- Podloga: U zdjeli pomiješajte mljevene kekse s rastopljenim maslacem dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Utisnite smjesu u dno kalupa za formiranje čvrste podloge. Pecite podlogu 10 minuta, zatim je izvadite i ostavite da se ohladi.
- Kremasti nadjev: U velikoj zdjeli miksajte krem sir i šećer dok ne postane glatko i kremasto. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog.
- Dodajte ostale sastojke – vrhnje, vaniliju i pastu od pistacija – te miješajte dok smjesa ne postane ujednačena i kremasta. Ako želite intenzivniju zelenu boju, dodajte malo zelene boje za hranu.
- Izlijte nadjev preko ohlađene podloge i poravnajte površinu.
- Pecite cheesecake 55-60 minuta dok sredina ne bude čvrsta, ali lagano podrhtava. Isključite pećnicu, ostavite vrata malo otvorena i pustite da se cheesecake hladi u pećnici jedan sat.
- Ohladite u hladnjaku najmanje 6 sati ili preko noći kako bi se potpuno stegnuo.
- Prije posluživanja, pospite nasjeckane pistacije po vrhu za dodatni hrskavi sloj i dekorativan izgled.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar