PESTO OD CIKLE I BADEMA





Pesto od cikle i badema 



Pesto umaci koji se razlikuju od originalnog recepta u većini slučajeva pokušavaju zadržati prepoznatljivu zelenu boju. Bez obzira koristi li se za njegovu pripremu bosiljak, špinat, grašak, pistacije, …, finalni rezultat je obično zeleni kremasti i aromatičan umak.




Pesto od cikle i badema 


Sastojci:

  • 500 grama korijena cikle (kuhane)
  • 100 grama badema (oljuštenih i blanširanih u listićima)
  • 10 grama bosiljka (okvirno šaka bosiljka, korišten je grčki bosiljak)
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja (dodajte više po želji i potrebi)
  • po želji soli



Priprema:

Ako imate sirovi korijen cikle ogulite je, isperite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ako koristite kupovnu već kuhanu ciklu dovoljno je narezati je na manje komade.

U električnu sjeckalicu stavite narezanu kuhanu ciklu, blanširane bademe, bosiljak, očišćeni režanj češnjaka i manji dio maslinovog ulja.

Uz nekoliko pulsiranja usitnite sve namirnice. Postružite rubove multipraktika, začinite po želji sa soli te ga ponovno uključite. Ovog puta postepeno ulijevajte maslinovo ulje kroz otvor predviđen za to. Pesto je potrebno usitnjavati 4-5 minuta ili do postizanja željenje teksture i okusa.

Pesto od cikle istresite u staklenke za zimnicu i pohranite ga do korištenja u hladnjak Poslužite ga uz kruh, tjesteninu ili druga jela kao prilog ili punjenje. Dobar tek!



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KAKO OLAKŠATI ČIŠĆENJE I POSPREMANJE?

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI