MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM
1 glavica luka
2 mrkve
3 režnja češnjaka
pola glavice kupusa ili jedna manja glavica
600 g mljevenog mesa
250 ml pasirane rajčice
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
1. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu.
2. Zatim povrću dodajte mljeveno meso. Posolite. Kada meso dobije lijepu boju, dodajte mu na trakice narezan kupus. Ja kupus narežem na četvrtine i onda svaku četvrtinu na trakice.
3. Posolite, dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Poklopite lonac da se kupus skuha. Ako je potrebno, dodajte još malo vode, ovisno koliko je potrebno kupusu.
4. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte peršin i uživajte u ukusnom ručku iz jedne posude.
5. Dodatni savjet: ako želite, možete dodati i malo muškatnog oraščića u jelo.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar