MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM





Mljeveno meso sa svježim kupusom 




Ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan recept spaja sočno mljeveno meso sa svježim, hrskavim kupusom i aromatičnim začinima. Savršen je za brzi obiteljski ručak ili za pripremu unaprijed kada želite imati obrok i za drugi dan. Kombinacija povrća i mesa daje jelu bogatstvo okusa, a dodatak pasirane rajčice i svježeg peršina jelu daje nježnu, domaću aromu. Ovo je idealno rješenje kada želite nešto jednostavno, ali ukusno, bez nepotrebnog stresa u kuhinji. Isprobajte ovaj recept i uživajte u toplom, mirisnom ručku koji mami osmijeh na lice.





Mljeveno meso sa svježim kupusom 


Sastojci:

  • 1 glavica luka

  • 2 mrkve

  • 3 režnja češnjaka

  • pola glavice kupusa ili jedna manja glavica

  • 600 g mljevenog mesa

  • 250 ml pasirane rajčice

  • peršin

  • sol

  • papar

  • maslinovo ulje





Priprema:

1. Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu mrkvu.

2. Zatim povrću dodajte mljeveno meso. Posolite. Kada meso dobije lijepu boju, dodajte mu na trakice narezan kupus. Ja kupus narežem na četvrtine i onda svaku četvrtinu na trakice.

3. Posolite, dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Poklopite lonac da se kupus skuha. Ako je potrebno, dodajte još malo vode, ovisno koliko je potrebno kupusu.

4. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte peršin i uživajte u ukusnom ručku iz jedne posude.

5. Dodatni savjet: ako želite, možete dodati i malo muškatnog oraščića u jelo.



Pripremila: Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MORINGA - ČUDOTVORNO DRVO ŽIVOTA