KUHANO VINO S RUMOM NA KARIPSKI NAČIN🍷





Kuhano vino s rumom na karipski način 




Ovaj recept za kuhano vino dolazi s kariba, točnije s otoka St. Lucia i - pogodili ste - kuha se s rumom. Ako tražite savršen napitak koji će vas ugrijati u hladnim večerima i unijeti dašak egzotike, ovako kuhano vino s karipskim štihom bit će pun pogodak.





Kuhano vino s rumom na karipski način 


Sastojci:

  • 400 ml Chairman’s Reserve začinjenog ruma
  • 1 boca crnog vina
  • 400 ml svježeg soka od naranče
  • 240 ml svježeg soka od limuna
  • 160 ml sirupa od šećerne trske
  • 5 štapića cimeta
  • ½–1 čajna žličica svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 1 mahuna vanilije, prerezana po dužini
  • 6 klinčića
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 10 kriški naranče
  • 4 kriške kruške, po želji




Priprema:

  1. U veliki lonac stavite rum, crno vino, sok od naranče, sok od limuna, sirup od šećerne trske, cimet, muškatni oraščić, mahunu vanilije, klinčiće, zvjezdasti anis, kriške naranče i kriške kruške.
  2. Zagrijavajte smjesu na laganoj do srednje jakoj vatri 15–20 minuta, lagano miješajući, a da ne prokuha ili ne krčka.
  3. Ulijte vruću vode u čaše. Ostavite sa strane.
  4. Nakon što se čaše zagriju, ispraznite vruću vodu i ulijte kuhano vino. Po želji, procijedite kuhano vino kroz fino sito kako biste uklonili začine i voće.
  5. Ukrasite štapićima cimeta, kriškama naranče i zvjezdastim anisom.
  6. Uživajte!




Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

MLJEVENO MESO SA SVJEŽIM KUPUSOM