BRZE I HRSKAVE POLPETE OD TUNE





Brze i hrskave polpete od tune



Ako tražite brz, ukusan i povoljan obrok koji će se svidjeti cijeloj obitelji, ove polpete od tune savršen su izbor. Kremasti krumpir, tuna i aromatična korica limna odlično su uavnoteženi, a hrskava zlatna korica čini ih neodoljivima.




Brze i hrskave polpete od tune 


Sastojci:

  • 2 srednja krumpira, oguljena i narezana na četvrtine
  • 30 g maslaca
  • 1½ žlice majoneze
  • 1 limun, samo sitno naribana korica
  • 3 mlada luka, tanko narezana
  • 150 g tune iz konzerve, ocijeđene
  • 1 jaje, lagano umućeno
  • glatko brašno, za pohanje
  • krušne mrvice, za pohanje
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir stavite u lonac, prelijte hladnom vodom i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 15-20 minuta, dok ne omekša.
  3. Ocijedite krumpir i vratite ga u lonac pa dodajte maslac, majonezu, koricu limuna, mladi luk, soli i crni papar. Zgnječite u glatku smjesu. Umiješajte tunu i ostavite sa strane.
  4. Jaje, brašno i krušne mrvice pripremite u tri odvojene plitke posude.
  5. Od smjese s tunom oblikujte šest polpeta. Svaki prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje, a zatim u krušne mrvice.
  6. Stavite na lim za pečenje i pecite 15 minuta ili dok mrvice ne postanu zlatne.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE