BEZGLUTENSKI KOLAČ SA ŠLJIVAMA





Bezglutenski kolač sa šljivama 



Obično je brašno zamijenjeno uglavnom bademovim, što znači – puno sočnosti i okusa. Kombinacija zrelih šljiva, toplih nota cimeta i nježne orašaste teksture badema čini ovaj kolač savršenim jesenskim desertom.





Bezglutenski kolač sa šljivama 


Sastojci:

  • 200 g bademovog brašna
  • 50 g rižinog brašna
  • 100 g kokosovog šećera
  • 3 jaja
  • 100 g otopljenog kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica bezglutenskog praška za pecivo
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 200 g prepolovljenih šljiva



Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Jaja umutite sa šećerom do pjenaste teksture, a potom umiješajte i otopljeno kokosovo ulje.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke – bademovo i rižino brašno te cimet i prašak za pecivo.
  4. Sjedinite mokre i suhe sastojke, a potom smjesu ulijte u kalup.
  5. Po vrhu rasporedite šljive.
  6. Pecite oko 40 minuta dok kolač ne pozlati, a dodatno provjerite čačkalicom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

PRŽENI KROKETI OD RIŽE I SIRA

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

FRITULINKA - HIBRID FRITULE I PALAČINKE