CHEESECAKE OD KESTENA





Cheesecake od kestena 



Cheesecake se peče u vodenoj kupelji kako bi se toplina ravnomjerno rasporedila, a krema ne bi imala grudice.




Cheesecake od kestena 

Sastojci za bazu za cheesecake od kestena:

  • 250 g keksa Digestive 
  • 50 g omekšanog maslaca
  • 1 žlica pirea od kestena

Sastojci za kremu za cheesecake od kestena:

  • 500 g krem sira
  • 125 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 3 žumanjka
  • 175 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica soka od limuna ili limete
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice ruma
  • 350 g zaslađenog pirea od kestena

Sirup:

  • 80 ml vode
  • 60 ml ruma
  • 1 žlica pirea od kestena
  • 15 g maslaca



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Zagrijte vodu za parnu kupelj.
  2. Usitnite kekse, izmrvite pire i pomiješajte s omekšanim maslacem dok ne dobijete mrvičastu smjesu pa je usitnite u kalup od 23 cm s odvojivim rubovima te prebacite u hladnjak dok ne napravite kremu.
  3. Izmiješajte kremasti sir pa dodajte šećer. Postupno dodajte jaja te ih žustro miješajte u smjesu dok se svi sastojci ne povežu. Dodajte vrhnje, sok limuna, ekstrakt vanilije i rum pa ponovno izmiješajte. Dodajte pire od kestena pa izmiješajte. Smjesa ne mora biti posve glatka.
  4. Raširite nekoliko velikih komada folije pa na sredinu stavite kalup. Priljubite foliju uz rub kalupa i na vrhu dodatno stisnite uz rub. Prema potrebi možete zavezati obruč kuhinjskim koncem.
  5. U kalup ulijte smjesu od kestena te ga stavite u lim za pečenje. Ulijte zagrijanu vodu do polovice kalupa u kojem je kolač.
  6. Pecite 60 minuta. Torta je gotova kad joj je sredina još uvijek lagano drhtava. Pećnicu oprezno otvarajte jer će biti puna pare, a kalup izvadite iz lima pa prebacite na podložak.
  7. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći pa ga sutradan izvadite iz kalupa. Ostavite ga na sobnoj temperaturi prije posluživanja.
  8. Prije posluživanja kolač ukrasite karamelom, čokoladom ili sirupom. Sirup skuhajte netom prije – pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih. Kad prokuha i malo se zgusne te ohladi na sobnu temperaturu, prelijte kolač sirupom.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE