BROWNIE TART





Brownie tart 



Brownie tart spoj je to dva slatka svijeta koji se savršeno nadopunjuju: guste, intenzivne čokoladne smjese koja se topi pod žlicom i prhke, zlatne baze koja daje ravnotežu svakom zalogaju. Iako su na prvu neobičan spoj jer smo navikli tart jesti s kremastim završetkom, a često i dodatkom svježeg voća, morat ćete nam vjerovati da je ova kombinacija itekako dobra. Spoj bogate, fudge (guste i sočne) teksture brownieja s prhkim dnom tipičnim za tart (ili onim od keksa), kao stvoren je za trenutke kada baš želimo slatko i kada si baš dopustimo uživanje bez da pazimo na svaki zalogaj.





Brownie tart 


Sastojci:

Za prhko tijesto:

  • 230 g brašna
  • 30 g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
  • 100 g kristal šećera
  • 1 jaje
  • 110 g maslaca
  • prstohvat cvijeta soli
  • 1 vrećica vanilin šećera



Priprema:

  • U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer, cvijet soli i bademovo brašno.
  • Dodajte maslac sobne temperature narezan na kockice, pa vrhovima prstiju utrljajte u suhe sastojke dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
  • Umiješajte jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • Razvaljajte tijesto valjkom u tanki sloj, po potrebi pobrašnite površinu.
  • Prebacite tijesto u kalup za pitu koji ste prethodno namazali maslacem i pobrašnili.
  • Izbockajte tijesto vilicom, prekrijte papirom za pečenje i naspite rižu (ili suhi grah) kao uteg.
  • Pecite 10 minuta na 200 °C.



Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM