TIRAMISU KEKSI
Za kekse:
110 g maslaca, otopljenog
95 g kristalnog šećera
105 g tamnog smeđeg šećera
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žlica instant espresso praha
225 g glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
½ žličice soli
Za mascarpone kremu:
- 180 g mascarponea
- 115 g vrhnja za šlag
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 90 g šećera u prahu (prosijanog)
- 1 žlica nezaslađenog kakaa za posipanje
Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite limove papirom za pečenje.
Umutite otopljeni maslac, kristalni i smeđi šećer.
Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane homogena.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, espresso prah, prašak za pecivo, sodu i sol.
Suhe sastojke lagano umiješajte u mokru smjesu samo dok se ne povežu.
Za svaki keks uzmite 65 g tijesta, oblikujte kuglice i stavite ih na lim s dovoljno razmaka.
Pecite 10 minuta, potom potpuno ohladite.
Umutite mascarpone, vrhnje za šlag, vaniliju i šećer dok krema ne postane glatka.
Na svaki potpuno ohlađeni keks nanesite swirl mascarpone kreme.
Posipajte kakao prahom i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar