NJOKI U KREMASTOM UMAKU OD LIMUNA, TIKVICA I PARMEZANA 🍋






Njoki u kremastom umaku od limuna, tikvica i parmezana 




Kraj ljeta uvijek sa sobom donosi obilje svježih tikvica i laganih jela koja nas podsjećaju na sunčane dane. Upravo zato ovaj recept spaja najbolje od sezone; sočne tikvice, svježinu limuna i kremoznost koja daje pravi comfort food osjećaj. Idealno je jelo za prijelazno razdoblje: dovoljno lagano da priziva ljeto, a opet dovoljno utješno za prve rujanske večeri.





Njoki u kremastom umaku od limuna, tikvica i parmezana 


Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 ljutika, sitno nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka, usitnjena
  • 1 velika tikvica, narezana na kockice
  • 1 šalica punomasnog kokosovog mlijeka iz konzerve (prije upotrebe dobro protresti)
  • 2 žlice naribane limunove korice
  • 2 žlice nutritivnog kvasca
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 1 pakiranje njoka (280–340 g)
  • sok 1 limuna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra



Priprema:

  • U velikoj neljepljivoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa kratko pirjajte šalotku i češnjak. Pazite da češnjak ne zagori!
  • Dodajte tikvicu i pirjajte još oko 5 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Ubacite preostale sastojke i dobro promiješajte da se sjedine.
  • Poklopite, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta, odnosno dok njoki ne omekšaju.
  • Poslužite uz svježi bosiljak, parmezan (po želji bezmliječni) i tostirane krušne mrvice.



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

ZELENA STRANA ŽIVOTA