MINI POHANE HRENOVKE





Mini pohane hrenovke 




Pohane hrenovke se obično prodaju nabodene na drvene štapiće radi jednostavnije konzumacije, a možete napraviti i mini verziju kod kuće. Danas vam donosimo recept upravo za potonju varijantu – pohane mini hrenovke koje možete servirati kao predjelo ili prilog uz glavno jelo. Idealne su izbor za kućne zabave, ali i gledanje utakmica s prijateljima.





Mini pohane hrenovke 



Sastojci:

  • 250 ml mlaćenice
  • 90 g glatkog brašna
  • 90 g kukuruznog brašna
  • 25 mini hrenovke
  • 25 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žlica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • biljno ulje za prženje



Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte glatko i kukuruzno brašno, šećer, prašak za pecivo u sol. U drugoj zdjeli izmućkajte jaja, mlaćenicu i jednu žlicu biljnog ulja. Smjesu na bazi jaja prelijte u brašno i sve dobro promiješajte dok se ne stvori gusta smjesa bez grudica. Ostavite je na sobnoj temperaturi oko pet minuta.
  2. U velikom loncu ulijte biljno ulje za prženja i zagrijte ga sve dok ne dosegne 180 Celzijevih stupnjeva. Provjerite temperaturu kuhinjskim termometrom.
  3. Prelijte smjesu u visoku staklenu čašu kako biste si olakšali umakanje hrenovki. Mini hrenovke nabodite na drveni štapić pa umočite hrenovku u potpunosti. Potom hrenovku pažljivo prebacite u vruće ulje.
  4. Pržite hrenovke u kukuruznom omotaču oko dvije do tri minute dok površina ne dobije lijepu zlatno-žutu boju. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Pohane hrenovke stavite na papir za upijanje masnoće te poslužite s umakom po želji. Dobar tek!



Pripremila : Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

DUNJA - RIZNICA ZDRAVIH NUTRIJENATA

DOMAĆI RAVIOLI S PESTOM I KRUŠKAMA