KUKURUZNE KIFLICE
Kukuruzne kiflice
Nema ničeg ljepšeg od mirisa svježe pečenih kiflica koje se šire kućom. Ove mekane kukuruzne kiflice s jogurtom i maslacem prave su mala čarolija – jednostavne za pripremu, a savršeno zlatne i prozračne.
Kukuruzne kiflice
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 250 g glatkog bijelog brašna
- sol
- šečer
- 20 g svježeg kvasca
- 150 ml mlake vode
- 100 ml rastopljenog maslaca ili ulja
- 180 ml jogurta
- 1 jaje
Priprema :
- Pomiješajte 20 g svježeg kvasca, 100 ml vode, jednu čajnu žličicu šećera i jednu čajnu žlicu brašna. Dobro promiješajte i ostavite sa strane 15 minuta.
- Za to vrijeme sjedinite suhe sastojke. Glatko brašno, kukuruzno brašno i jednu žlicu soli. Dodajte aktivirani kvasac, jedan bjelanjak (žumanjak ostavite za premaz), 100 g otopljenog maslaca i 180 ml tekućeg jogurta. Miješajte kuhačom sve dok ne dobijete glatko tijesto, a zatim ga dobro zamijesite rukama. Trebali biste dobiti mekan tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijte krpom i ostavite na toplom sat vremena.
- Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i premijesite.
- Tijesto podijelite na dva jednaka dijela pa razvaljate u krug. Svaki krug narežite na trokute pa zarolajte u oblik kiflice. Kiflice po želji možete puniti sirom – topljenim ili svježim.
- Kiflice posložite u pleh obložen papirom za pečenje, pokrite krpom i ostavite ih još pola sata.
- Pomiješajte žumanjak koji ste ostavili sa strane, jednu mlijeka (ili vrhnja za kuhanje) i malo soli. Premažite kiflice, po želji ih pospite sezamom ili kukuruznom krupicom i pecite ih na 200 stupnjeva oko pola sata
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar