BEČKA TORTA S MAKOM🍰
Bečka torta s makom
Prekrasno sočna i prepuna okusa, bečka torta od maka oduševit će svakoga tko je proba. Možete je raditi u kalupu za kuglof ili u klasičnom kalupu za tortu, a Bečani će vam oprostiti i napravite li je u pravokutnom plehu pa režete na kocke, provjerili smo.
Bečka torta s makom
Sastojci:
- 6 jaja
- 180 g maslaca, omekšalog
- 180 g šećera
- 180 g badema, mljevenih
- 180 g maka, mljevenog
Glazura
- 200 g tamne čokolade
- 125 g maslaca
- 200 g bijele čokolade, otopljene s 1 žlicom ulja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Maslacom namastite kalup za pečenje.
- Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa dodajte pola količine šećera.
- U drugoj zdjeli miksajte maslac, šećer i žumanjke dok ne postanu mekani i kremasti. Dodajte bademe i mak. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Izlijte u kalup za pečenje i pecite 50 minuta.
- Nakon što kolač izvadite, ostavite da se prvo malo ohladi u kalupu, a zatim ga stavite na posudu za posluživanje.
- Otopite crnu čokoladu na pari ili pomiješajte čokoladu i maslac i prelijte preko ohlađenog kolača. Otopite bijelu čokoladu, ako želite, sa žlicom ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.
Pripremila : Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar