BEČKA TORTA S MAKOM🍰






Bečka torta s makom




Prekrasno sočna i prepuna okusa, bečka torta od maka oduševit će svakoga tko je proba. Možete je raditi u kalupu za kuglof ili u klasičnom kalupu za tortu, a Bečani će vam oprostiti i napravite li je u pravokutnom plehu pa režete na kocke, provjerili smo.




Bečka torta s makom 


Sastojci:

  • 6 jaja
  • 180 g maslaca, omekšalog
  • 180 g šećera
  • 180 g badema, mljevenih
  • 180 g maka, mljevenog

Glazura

  • 200 g tamne čokolade
  • 125 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade, otopljene s 1 žlicom ulja



Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Maslacom namastite kalup za pečenje.
  2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa dodajte pola količine šećera.
  3. U drugoj zdjeli miksajte maslac, šećer i žumanjke dok ne postanu mekani i kremasti. Dodajte bademe i mak. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  4. Izlijte u kalup za pečenje i pecite 50 minuta.
  5. Nakon što kolač izvadite, ostavite da se prvo malo ohladi u kalupu, a zatim ga stavite na posudu za posluživanje.
  6. Otopite crnu čokoladu na pari ili pomiješajte čokoladu i maslac i prelijte preko ohlađenog kolača. Otopite bijelu čokoladu, ako želite, sa žlicom ulja i prelijte preko ohlađenog kolača.



Pripremila : Ivana Matas 


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE