TORTA OD PISTACIJA I MALINA 🍰
Torta od pistacija i malina
Profinjena torta s bogatom kremom od pistacija, mirisnim
malinama s tonkom i mekanim biskvitom natopljenim rumom. Elegantna,
uravnotežena i punog karaktera. U slast!
Torta od pistacija i malina
Sastojci za kalup promjera 24 cm:
Biskvit od pistacija:
• 4 jaja
• 120 g šećera
• 80 g glatkog brašna
• 80 g mljevenih pistacija
• 3 žlice ulja
• prstohvat soli
• 3 – 4 žlice tamnog ruma za premazivanje
Nadjev od malina s tonkom:
• 300 g malina
• 1 vanilin šećer
• 2 žlice šećera
• korica 1 limuna
• 1 žlica limunova soka
• 5 g želatine
Krema od pistacija:
• 500 g krem sira
• 300 ml vrhnja za šlag
• 200 g paste od pistacija
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 6 g želatine
• po potrebi: šećer u prahu ili med, prema okusu
Priprema:
Nadjev od malina
Zakuhajte maline sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim
sokom, koricom i naribanom tonkom.
Kuhajte 7 – 10 minuta.
Usitnite štapnim mikserom i po želji procijedite.
Umiješajte otopljenu želatinu i ulijte u kalup obložen
folijom.
Zamrznite do stvrdnjavanja.
Biskvit
Izradite jaja i šećer dok ne postanu pjenasti.
Dodajte sol, a zatim ručno umiješajte brašno i mljevene
pistacije.
Na kraju dodajte ulje.
Izlijte u kalup i pecite 18 minuta na 170 stupnjeva.
Ohladite i premažite rumom.
Krema od pistacija
Namočite želatinu u hladnu vodu.
Izradite krem sir s pastom od pistacijom i vanilijom.
Po potrebi dodajte šećer u prahu ili med.
Umutite vrhnje u čvrsti šlag i pažljivo umiješajte.
Otopite želatinu, pomiješajte s dijelom kreme i sjedinite s
ostatkom.
Slaganje
Na dno kalupa stavite biskvit.
Ulijte polovicu kreme, položite zamrznuti nadjev od malina,
prelijte ostatkom kreme i poravnajte.
Hladite minimalno 6 sati idealno preko noći.
Dekoracija
Pažljivo izvadite tortu iz kalupa i ukrasite po želji.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar