ŠTRUDLA OD BOROVNICA - BRZA SEZONSKA SLASTICA






Štrudla od borovnica – brza sezonska slastica

 

 

Voćne štrudle savršen su spoj nostalgije i sezonskih okusa, a čim u priču dodamo slatke, sočne borovnice, dobivamo desert koji je teško nadmašiti. Lagan, mirisan i jednostavan za pripremu, idealan je za proljetna i ljetna popodneva kada poželimo nešto slatko, ali ne preteško.

 

 

Štrudla od borovnica

 

Sastojci:

  • 500 g kora za savijače (oko 12-14 komada)
  • 400 g svježih borovnica
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica limunovog soka
  • 1 žlica gustina
  • 100 g otopljenog maslaca (za premazivanje kora)
  • po želji: cimet, naribana korica limuna

 

 

 

Priprema:

 

  • Jagode operite, očistite i nasjeckajte na manje komade.
  • U većoj posudi pomiješajte jagode, borovnice, šećer, vanilin šećer, limunov sok i gustin.
  • Sve dobro promiješajte i ostavite da kratko odstoji.
  • Kore razdvojite i uzmite po 2 kore za jednu štrudlu.
  • Svaku koru premažite otopljenim maslacem.
  • Na kore rasporedite dio voćnog punjenja, presavinite rubove i pažljivo zarolajte.
  • Štrudle slažite u pleh obložen papirom za pečenje.
  • Ponovite postupak dok ne potrošite kore i punjenje.
  • Premažite sve štrudle ostatkom maslaca.
  • Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne porumeni.
  • Ohladite, pospi šećerom u prahu i uživaj!

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE