ŠTRUDLA OD BOROVNICA - BRZA SEZONSKA SLASTICA
Štrudla od borovnica – brza sezonska slastica
Voćne štrudle savršen su
spoj nostalgije i sezonskih okusa, a čim u priču dodamo slatke, sočne
borovnice, dobivamo desert koji je teško nadmašiti. Lagan, mirisan i
jednostavan za pripremu, idealan je za proljetna i ljetna popodneva kada
poželimo nešto slatko, ali ne preteško.
Štrudla od borovnica
Sastojci:
- 500 g
kora za savijače (oko 12-14 komada)
- 400 g
svježih borovnica
- 100 g
šećera
- 1
vanilin šećer
- 1
žličica limunovog soka
- 1
žlica gustina
- 100 g
otopljenog maslaca (za premazivanje kora)
- po
želji: cimet, naribana korica limuna
Priprema:
- Jagode
operite, očistite i nasjeckajte na manje komade.
- U
većoj posudi pomiješajte jagode, borovnice, šećer, vanilin šećer, limunov
sok i gustin.
- Sve
dobro promiješajte i ostavite da kratko odstoji.
- Kore
razdvojite i uzmite po 2 kore za jednu štrudlu.
- Svaku
koru premažite otopljenim maslacem.
- Na
kore rasporedite dio voćnog punjenja, presavinite rubove i pažljivo
zarolajte.
- Štrudle
slažite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Ponovite
postupak dok ne potrošite kore i punjenje.
- Premažite
sve štrudle ostatkom maslaca.
- Pecite
u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne porumeni.
- Ohladite,
pospi šećerom u prahu i uživaj!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar