ROTKVICE U LAGANOM PROLJETNOM SENDVIČU
Rotkvice u laganom proljetnom sendviču
Povrće zbog kojeg jedva
čekamo proljeće upravo su rotkvice. Neki ih vole ljuće, neki slađe, a svi ih
rado stavljaju u svakojake proljetne salate ili sendviče.
Rotkvice u laganom proljetnom
sendviču
Sastojci:
·
nekoliko šnita raženog
kruha
·
avokado
·
3 žlice graška iz
limenke ili kuhanog graška
·
1 mladi luk
·
pola limuna
·
žlica maslinovog ulja
·
šaka salate rikule
·
5 rotkvica
·
sol, papar
Priprema:
Zreli avokado izdubite i
stavite u zdjelicu s graškom i mladim lukom narezanim na tanke kolutiće,
dodajte mu sok od pola limuna (ili po želji), maslinovo ulje, sol i papar pa
sve lijepo razradite vilicom u glatku smjesu. Namaz od avokada i graška nanesite
na preprženi raženi kruh, a na vrh stavite rikulu i rotkvice narezane na tanke
šnite. Ovakvom zdravom sendviču nitko neće moći odoljeti.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar