MOUSSE OD JAGODA





Mousse od jagoda

 

 

Ovaj mousse može se poslužiti na različite načine. Bez obzira na to koristite li ga za ukrašavanje torti ili ga jedete samostalno, možete biti sigurni da će vas zasladiti i zasititi.

 

 

 

Mousse od jagoda

 

Sastojci:

 

  • 300 g jagoda
  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 35 g kukuruznog škroba
  • Žličica ekstrakta vanilije (po želji)

 

 

 

Priprema:

 

Za pripremu ovog moussea preporučuje se korištenje blendera. Prvo u blender stavite jagode i izblendajte ih. Zatim dodajte šećer i kukuruzni škrob te ponovo uključite blender. Dobivenu smjesu zatim kuhajte na srednjoj vatri nekoliko minuta, neprestano miješajući dok ne postane kremasta. Na kraju, po želji, dodajte malo ekstrakta vanilije.

Ostavite smjesu da se ohladi, a zatim je stavite u hladnjak na otprilike jedan sat. Također, preporučujemo da posudu prekrijete plastičnom folijom. U međuvremenu umutite slatko vrhnje u šlag. Nakon što izvadite smjesu iz hladnjaka, nježno umiješajte šlag. Mousse od jagoda rasporedite u manje posudice i poslužite s drugim voćem ili ga iskoristite za ukrašavanje kolača i različitih slastica.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

5 RAZLOGA ZA VJEŽBANJE NA OTVORENOM

5 NAJČEŠĆIH MITOVA O NOKTIMA KOJIMA NE BISTE TREBALI VJEROVATI