MOUSSE OD JAGODA
Mousse od jagoda
Ovaj mousse može se
poslužiti na različite načine. Bez obzira na to koristite li ga za ukrašavanje
torti ili ga jedete samostalno, možete biti sigurni da će vas zasladiti i
zasititi.
Mousse od jagoda
Sastojci:
- 300 g
jagoda
- 140 ml
slatkog vrhnja
- 50 g
šećera
- 35 g
kukuruznog škroba
- Žličica
ekstrakta vanilije (po želji)
Priprema:
Za pripremu ovog moussea preporučuje se korištenje blendera. Prvo
u blender stavite jagode i izblendajte ih. Zatim dodajte šećer i kukuruzni
škrob te ponovo uključite blender. Dobivenu smjesu zatim kuhajte na srednjoj
vatri nekoliko minuta, neprestano miješajući dok ne postane kremasta. Na kraju,
po želji, dodajte malo ekstrakta vanilije.
Ostavite smjesu da se ohladi, a zatim je stavite u hladnjak na
otprilike jedan sat. Također, preporučujemo da posudu prekrijete plastičnom
folijom. U međuvremenu umutite slatko vrhnje u šlag. Nakon što izvadite smjesu
iz hladnjaka, nježno umiješajte šlag. Mousse od jagoda rasporedite u manje
posudice i poslužite s drugim voćem ili ga iskoristite za ukrašavanje kolača i
različitih slastica.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar