MILERAM ROLADA
Mileram rolada
Mileram torta je pravi klasik među domaćim kolačima – lagana,
kremasta i osvježavajuća, idealna za svaku priliku. Ali kad je jako vruće,
najdraže sastojke iz ove torte - mileram i voće, možemo jednostavno zarolati u
fini biskvit.
Mileram rolada
Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 2.5 dl mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 paketić vanilin pudinga
- 100 g milerama
- 200 g biljnog šlaga
- 150 g voća po želji (npr. jagode, borovnice, maline)
Priprema:
- Za biskvit umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete
pjenastu smjesu. Dodajte ulje, zatim pažljivo umiješajte brašno i kakao.
Sve dobro promiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
- Smjesu izlijte na papir za pečenje postavljen u pleh i
pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 8 do 10 minuta.
Provjerite čačkalicom je li pečeno – ako izađe suha, biskvit je gotov.
- Još toplu koru pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku
krpu, skinite papir i zarolajte zajedno s krpom. Ostavite da se ohladi.
- Za kremu skuhajte puding prema uputama na pakiranju,
ali koristite 2.5 dl mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding zgusne,
maknite s vatre i u vrući dodajte mileram, dobro promiješajte i pustite da
se ohladi.
- Mikserom istucite biljni šlag, a zatim umiješajte
otprilike polovicu u ohlađeni puding.
- Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom,
pospite voćem, a zatim tanko premažite ostatkom šlaga. Ponovno zarolajte.
- Roladu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju i kuhinjsku
krpu te stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se
stisne i ukusi prožmu.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar