MILERAM ROLADA





Mileram rolada

 

 

Mileram torta je pravi klasik među domaćim kolačima – lagana, kremasta i osvježavajuća, idealna za svaku priliku. Ali kad je jako vruće, najdraže sastojke iz ove torte - mileram i voće, možemo jednostavno zarolati u fini biskvit.

 

 

 

 

Mileram rolada

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice ulja

 

 

Za kremu:

 

  • 2.5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 paketić vanilin pudinga
  • 100 g milerama
  • 200 g biljnog šlaga
  • 150 g voća po želji (npr. jagode, borovnice, maline)

 

 

 

Priprema:

 

  1. Za biskvit umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ulje, zatim pažljivo umiješajte brašno i kakao. Sve dobro promiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
  2. Smjesu izlijte na papir za pečenje postavljen u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 8 do 10 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno – ako izađe suha, biskvit je gotov.
  3. Još toplu koru pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku krpu, skinite papir i zarolajte zajedno s krpom. Ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu skuhajte puding prema uputama na pakiranju, ali koristite 2.5 dl mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding zgusne, maknite s vatre i u vrući dodajte mileram, dobro promiješajte i pustite da se ohladi.
  5. Mikserom istucite biljni šlag, a zatim umiješajte otprilike polovicu u ohlađeni puding.
  6. Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom, pospite voćem, a zatim tanko premažite ostatkom šlaga. Ponovno zarolajte.
  7. Roladu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju i kuhinjsku krpu te stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stisne i ukusi prožmu.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE