MATCHA, JAGODE I BIJELA ČOKOLADA
Matcha, jagode i bijela čokolada
Matcha je mnogima
omiljen napitak – u to nema sumnje. Bilo da je pripremamo kod kuće ili pijemo u nekom od omiljenih kafića, matcha sve brže postaje globalna zamjena za kavu. U posljednjih
desetak godina, proizvodnja matche je skočila gotovo dvostruko, a međunarodni
trendovi ne pokazuju znakove usporavanja.
Matcha jagode i bijela čokolada
Sastojci:
- 1 šalica jogurt
- 1 šalica svježih,
nasjeckanih jagoda
- 100 g bijele čokolade
- 5 g matche
- Krupna morska sol
(po želji)
Priprema:
- U posudi pomiješajte jagode i jogurt. Dobro promiješajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.
- Obložite pleh papirom za pečenje. Žlicom
rasporedite 5-6 žlica mješavine jogurta i jagoda i rasporedite ih po plehu.
- Stavite u zamrzivač na 1–2 sata.
- Otopite bijelu čokoladu i dodajte matcha prah. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena i zelena.
- Izvadite smrznute
jagode iz zamrzivača i umočite ih u toplu matcha čokoladu.
- Po želji pospite krupnom morskom solju.
Savjet:
Ovu kombinaciju
sastojaka možete jesti i prije nego što je stavite u zamrzivač. Tako spojenu,
još uvijek tekuću smjesu matche i bijele čokolade možete dodati na palačinke,
vafle ili tost – i jagode, naravno. Obje varijante su preukusne i uživat ćete u
svakom slučaju!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar