KOZICE S ČEŠNJAKOM





Kozice s češnjakom

 

 

Ovo je jelo kombinira slatkoću morskih plodova s ljutinom čilija i aromatičnošću češnjaka. Iznimno je ukusno, a može se spremiti za manje od 10 minuta. Dobar tek!

 

 

 

Kozice s češnjakom

 

Sastojci:

 

  • 450 g očišćenih kozica
  • 120 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja¬
  • 10 češnjeva češnjaka
  • 2 žlice suhog bijelog vina
  • 1 čajna žličica sušenih čili pahuljica
  • 1 čajna žličica slatke mljevene paprike
  • ½ limuna
  • sol i papar po želji
  • šaka svježeg peršina

 

 

 

Priprema:

 

1.      Kozice posušite papirnatim ručnikom pa dobro posolite. Ostavite sa strane par minuta.

2.     U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja, pa dodajte nasjeckani češnjak i čili pahuljice. Pržite sve zajedno 30 do 60 sekundi. Pazite da češnjak ne izgori jer će jelo biti upropašteno.

3.     Dodajte kozice i mljevenu papriku u prahu. Sve dobro promiješajte i pržite oko tri minute dok kozice ne dobiju lijepu ružičastu boju.

4.     Uklonite tavu s vatre. Podlijte kozice sa suhim vinom i sokom pola limuna.

5.     Jelo poslužite s nasjeckanim svježim peršinom uz hrskavi kruh.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE