KOZICE S ČEŠNJAKOM
Kozice s češnjakom
Ovo je jelo kombinira slatkoću morskih plodova s ljutinom čilija i
aromatičnošću češnjaka. Iznimno je ukusno, a može se spremiti za manje od 10
minuta. Dobar tek!
Kozice s češnjakom
Sastojci:
- 450 g očišćenih kozica
- 120 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja¬
- 10 češnjeva češnjaka
- 2 žlice suhog bijelog vina
- 1 čajna žličica sušenih čili
pahuljica
- 1 čajna žličica slatke mljevene
paprike
- ½ limuna
- sol i papar po želji
- šaka svježeg peršina
Priprema:
1.
Kozice posušite
papirnatim ručnikom pa dobro posolite. Ostavite sa strane par minuta.
2. U širokoj tavi zagrijte malo maslinova ulja, pa dodajte
nasjeckani češnjak i čili pahuljice. Pržite sve zajedno 30 do 60 sekundi.
Pazite da češnjak ne izgori jer će jelo biti upropašteno.
3.
Dodajte kozice i
mljevenu papriku u prahu. Sve dobro promiješajte i pržite oko tri minute dok
kozice ne dobiju lijepu ružičastu boju.
4. Uklonite tavu s vatre. Podlijte kozice sa suhim vinom i sokom
pola limuna.
5. Jelo poslužite s nasjeckanim svježim peršinom uz hrskavi kruh.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar