KOZICE PANIRANE U KOKOSU - SAVRŠENO JELO ZA LJETO





Kozice panirane u kokosu  - savršeno jelo za ljeto

 

 

Stiglo nam je ljeto, a povodom toga donosimo vam recept za hrskave kozice panirane u kokosu! Ljeti volimo laganu, pretežito morsku hranu koja se lako kombinira uz osvježavajuće vino ili koktele. Upravo takvo jelo su ove kozice! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!

 

 

 

Kozice panirane u kokosu

 

Sastojci:

 

panko mrvice 1,25

 šalica naribani kokos 0,75

 šalica sol 1 žličica svježe mljeveni crni papar 0,75

žličica gustin (kukuruzni škrob) 1 šalica

jaje 2 kom

kozice 500 g

 suncokretovo ulje 1 l

 tajlandski slatko-ljuti umak
 

 

 

 

Priprema:

 

Panko mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj zdjelici ili dubokom tanjuru.

 U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1 šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj. U treću zdjelicu stavi 2 velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti. Očišćene kozice osuši kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice papra.

 Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i ponovi postupak s preostalim kozicama. Zagrij ulje, treba postići temperaturu od 185 stupnjeva. U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.

 Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da upije višak masnoće. Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće, uz tajlandski slatko-ljuti umak.


 

Pripremila: Ivana Matas  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?

LOSOS I PESTO OD SJEMENKI BUČE