KOZICE PANIRANE U KOKOSU - SAVRŠENO JELO ZA LJETO
Kozice panirane u kokosu
- savršeno jelo za ljeto
Stiglo nam je ljeto, a povodom toga donosimo vam
recept za hrskave kozice panirane u kokosu! Ljeti volimo laganu, pretežito
morsku hranu koja se lako kombinira uz osvježavajuće vino ili koktele. Upravo
takvo jelo su ove kozice! Isprobaj ih i uživaj u ljetu!
Kozice panirane u kokosu
Sastojci:
panko
mrvice 1,25
šalica naribani kokos 0,75
šalica sol 1 žličica svježe mljeveni crni
papar 0,75
žličica
gustin (kukuruzni škrob) 1 šalica
jaje
2 kom
kozice
500 g
suncokretovo ulje 1 l
tajlandski slatko-ljuti umak
Priprema:
Panko
mrvice, kokos, 1/4 žličice papra i 1/4 žličice soli pomiješaj u srednjoj
zdjelici ili dubokom tanjuru.
U drugu zdjelicu ili duboki tanjur stavi 1
šalicu gustia i 1/4 žličice soli i dobro promiješaj. U treću zdjelicu stavi 2
velika jaja i 1/4 žličice soli te dobro izmuti. Očišćene kozice osuši
kuhinjskim ubrusom, dodaj ostatak količine soli (1/2 žličice) i 1/2 žličice
papra.
Jednu po jednu kozicu prvo uvaljaj u smjesu
gustina, istresi višak pa umoči u mješavinu jaja i soli. Pusti da se višak jaja
ocijedi te potom kozice uvaljaj u mješavinu panko mrvica i kokosa. Lagano
pritisni mrkvice da se bolje prime za kozicu. Stavi na tanjur sa strane i
ponovi postupak s preostalim kozicama. Zagrij ulje, treba postići temperaturu
od 185 stupnjeva. U serijama od 5-6 kozica prži kozice u dobro zagrijanom
dubokom ulju, preokreni ih kad bude potrebno. Kozice trebaju dobiti
zlaćano-smeđu boju, za to će trebati 1 i 1/2 do 2 minute.
Kozice stavi na tanjur s kuhinjskim ubrusom da
upije višak masnoće. Kozice panirane u kokosu posluži odmah, dok su još vruće,
uz tajlandski slatko-ljuti umak.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar