GRČKI KRUMPIR S LIMUNOM 🍋 🥔





Grčki krumpir s limunom

 

 

Ovaj pečeni krumpir po grčkom receptu odličan je način da unesete nešto novo i mirisno na svoj uobičajeni meni. Slagat će se sa svime uz što i inače pripremate krumpir iz pećnice, a njegov će vas okus, divno mekana sredina i hrskava vanjština apsolutno raspametiti.

 

 

 

Grčki krumpir s limunom

 

 

Sastojci:

 

  • sok od 2 velika limuna
  • 80 ml pilećeg temeljca
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 1/2 čajne žličice soli, ili po ukusu
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • crni papar, po ukusu
  • 3 žlice svježih listova origana (ili timijana), grubo nasjeckanih
  • 1,2 kg krumpira za pečenje, narezanog po duljini na četvrtine ili šestine

 

 

 

 

Priprema:

 

1.      Postavite rešetku u donju trećinu pećnice i zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

2.     Pomiješajte sok od limuna, pileći temeljac, ulje, sol, češnjak u prahu, papar i dvije trećine nasjeckanog origana ili timijana.

3.     Rasporedite krumpir na lim za pečenje i prelijte ga preljevom od limuna, ulja i začina. Dobro promiješajte.

4.     Pecite krumpir 30 minuta pa promiješajte i pecite još 10 do 15 minuta, dok ne dobije lijepu boju, a tekućina se gotovo sasvim ne reducira.

5.     Izvadite krumpir iz pećnice, promiješajte, pospite ga preostalim origanom i posolite.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KOLIKO JE ČESTO POTREBNO PRATI HLAČE?

BOŽANSTVENA TORTA OPERA