GRČKI KRUMPIR S LIMUNOM 🍋 🥔
Grčki krumpir s limunom
Ovaj pečeni krumpir po grčkom receptu odličan je način da unesete nešto
novo i mirisno na svoj uobičajeni meni. Slagat će se sa svime uz što i inače
pripremate krumpir iz pećnice,
a njegov će vas okus, divno mekana sredina i hrskava vanjština apsolutno
raspametiti.
Grčki krumpir s limunom
Sastojci:
- sok od 2 velika limuna
- 80 ml pilećeg temeljca
- 60 ml maslinovog ulja
- 1 1/2 čajne žličice soli, ili
po ukusu
- 1/2 čajne žličice češnjaka u
prahu
- crni papar, po ukusu
- 3 žlice svježih listova origana
(ili timijana), grubo nasjeckanih
- 1,2 kg krumpira za pečenje,
narezanog po duljini na četvrtine ili šestine
Priprema:
1.
Postavite rešetku u
donju trećinu pećnice i zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
2. Pomiješajte sok od limuna, pileći temeljac, ulje, sol, češnjak u
prahu, papar i dvije trećine nasjeckanog origana ili timijana.
3. Rasporedite krumpir na lim za pečenje i prelijte ga preljevom od
limuna, ulja i začina. Dobro promiješajte.
4.
Pecite krumpir 30
minuta pa promiješajte i pecite još 10 do 15 minuta, dok ne dobije lijepu boju,
a tekućina se gotovo sasvim ne reducira.
5. Izvadite krumpir iz pećnice, promiješajte, pospite ga preostalim
origanom i posolite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar