ŠTRUDLA OD JAGODA




Štrudla od jagoda

 

 

Štrudla od jagoda je jednostavna za pripremu, a može se napraviti na nekoliko načina. Tijesto možete raditi sami ili koristiti kupovne kore za savijače i štrudle, a punjenje možete napraviti od svježih jagoda ili ih prethodno kuhati. U slast!

 

 

 

Štrudla od jagoda

 

 

Sastojci:

 

  • pakiranje kora za štrudle (500 g)
  • 600 g svježih jagoda
  • 80 g šećera (ovisno o slatkoći jagoda)
  • 1/2 limuna (korica)
  • maslac (za premazivanje kora)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica gustina
  • 1 jaje + 1 žlica hladne vode (za premaz)
  • šećer u prahu (za posip)

 

 

 

Priprema:

 

  • Jagode operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
  • U zdjeli dobro pomiješajte jagode, šećer, vanilin šećer, gustin i koricu pola limuna.
  • Koru stavite na radnu površinu, tanko namažite rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i ponovo namažite.
  • Dodajte smjesu jagoda i šećera, rasporedite po kori ali ostavite prazne rubove. Pažljivo zarolajte.
  • Ponovite sa svim korama. Štrudle slažite u prethodno maslacem namazan pleh za pečenje.
  • Umutite jedno jaje i žlicu vode, time premažite štrudle.
  • Pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok štrudla ne bude zlatno smeđa i hrskava.
  • Ostavite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Poslužite!

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?