ŠTRUDLA OD JAGODA
Štrudla
od jagoda
Štrudla od jagoda je
jednostavna za pripremu, a može se napraviti na nekoliko načina. Tijesto možete
raditi sami ili koristiti kupovne kore za savijače i štrudle, a punjenje možete
napraviti od svježih jagoda ili ih prethodno kuhati. U slast!
Štrudla od jagoda
Sastojci:
- pakiranje
kora za štrudle (500 g)
- 600 g
svježih jagoda
- 80 g
šećera (ovisno o slatkoći jagoda)
- 1/2
limuna (korica)
- maslac
(za premazivanje kora)
- 1
vanilin šećer
- 1
žličica gustina
- 1 jaje
+ 1 žlica hladne vode (za premaz)
- šećer
u prahu (za posip)
Priprema:
- Jagode
operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
- U
zdjeli dobro pomiješajte jagode, šećer, vanilin šećer, gustin i koricu
pola limuna.
- Koru
stavite na radnu površinu, tanko namažite rastopljenim maslacem, na nju
stavite drugu koru i ponovo namažite.
- Dodajte
smjesu jagoda i šećera, rasporedite po kori ali ostavite prazne rubove.
Pažljivo zarolajte.
- Ponovite
sa svim korama. Štrudle slažite u prethodno maslacem namazan pleh za
pečenje.
- Umutite
jedno jaje i žlicu vode, time premažite štrudle.
- Pecite
30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok štrudla ne bude zlatno smeđa i hrskava.
- Ostavite
da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Poslužite!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar