SOČNA TORTA OD TAMNOG PIVA




Sočna torta od tamnog piva

 

 

Volite li čokoladu, a tko je ne voli, i drago vam je tamno pivo možda je najbolje povezati ih u jednu slasticu.

 

 

Sočna torta od tamnog piva

 

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

·       8 žlica maslaca

·       7 žlica kakao praha

·        250 g oštrog brašna

·       200 g smeđeg šećera

·       2 žlice mlijeka u prahu

·        3 žlice praška za pecivo

·       2 jaja

·       500 ml tamnog piva

·        2 žlice šećera

 

 

Za kremu:

 

·       200 g šećera

·        3 žlice brašna

·       300 ml mlijeka

·       250 g maslaca

·       2 žličice ekstrakta vanilije

·        pola šalice mekanih karamel bombona

 

 

Priprema:

 

1.    Za kremu pomiješajte šećer, brašno i prstohvat soli pa dodajte mlijeko.

 

2.     Kuhajte na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, dok ne zavrije.

 

3.    Maknite s vatre pa prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i spremite u hladnjak na dva sata.

 

4.     Pripremite biskvit - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup premažite maslacem i pospite kakaom.

 

5.     Pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, mlijeko u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.

 

6.    U drugoj posudi pomiješajte jaja, maslac i 400 ml piva.

 

7.     Mokre sastojke dodajte suhima i miješajte.

 

8.     Prebacite u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta.

 

9.     Dok se biskvit peče, ostatak piva kuhajte na jakoj vatri dok ne zavrije.

 

10.                   Maknite s vatre pa dodajte malo šećera i pustite da se sirup ohladi.

 

11.                  Kad je biskvit gotov, izbušite male rupe pa prelijte sirupom od piva i šećera.

 

12.                   Kremu izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoji oko 20 minuta.

 

13.                   Dodajte maslac pa izmiksajte.

 

14.                   Dodajte ekstrakt vanilije pa miksajte još malo dok ne postane prozračno.

 

15.                   Rasporedite kremu po kolaču i pospite nasjeckanim karamelama.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA