SOČNA TORTA OD TAMNOG PIVA
Sočna torta od tamnog piva
Volite li čokoladu, a tko je
ne voli, i drago vam je tamno pivo možda je najbolje povezati ih u jednu
slasticu.
Sočna torta od tamnog piva
Sastojci:
Za biskvit:
· 8 žlica
maslaca
· 7 žlica
kakao praha
· 250 g oštrog brašna
· 200 g
smeđeg šećera
· 2 žlice
mlijeka u prahu
· 3 žlice praška za pecivo
· 2 jaja
· 500 ml
tamnog piva
· 2 žlice šećera
Za kremu:
· 200 g
šećera
· 3 žlice brašna
· 300 ml
mlijeka
· 250 g
maslaca
· 2
žličice ekstrakta vanilije
· pola šalice mekanih karamel bombona
Priprema:
1.
Za kremu pomiješajte šećer, brašno i prstohvat
soli pa dodajte mlijeko.
2.
Kuhajte na
srednjoj vatri, uz stalno miješanje, dok ne zavrije.
3.
Maknite s vatre pa prebacite u drugu posudu,
prekrijte folijom i spremite u hladnjak na dva sata.
4.
Pripremite
biskvit - pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup premažite maslacem i
pospite kakaom.
5.
Pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu,
mlijeko u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
6.
U drugoj posudi pomiješajte jaja, maslac i 400 ml
piva.
7.
Mokre
sastojke dodajte suhima i miješajte.
8.
Prebacite
u kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta.
9.
Dok se
biskvit peče, ostatak piva kuhajte na jakoj vatri dok ne zavrije.
10.
Maknite s
vatre pa dodajte malo šećera i pustite da se sirup ohladi.
11.
Kad je biskvit gotov, izbušite male rupe pa
prelijte sirupom od piva i šećera.
12.
Kremu
izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoji oko 20 minuta.
13.
Dodajte
maslac pa izmiksajte.
14.
Dodajte
ekstrakt vanilije pa miksajte još malo dok ne postane prozračno.
15.
Rasporedite kremu po kolaču i pospite
nasjeckanim karamelama.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar