RIŽOTO S KOZICAMA I PORILUKOM
Rižoto s kozicama i porilukom
Danas vam donosimo recept za rižoto
s porilukom i kozicama – sjajna je to ideja za
ručak ili večeru. Najbolje od svega? Možete ga napraviti za manje od pola sata.
Rižoto s kozicama i porilukom
Sastojci:
- 1,2 l povrtnog ili mesnog
temeljca
- 300 g riže za rižoto
- 200 g kozica
- 125 ml bijelog vina
- 50 g naribanog parmezana
- 30 g maslaca
- 2-3 poriluka
- 2-3 češnja češnjaka
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
1.
Poriluk detaljno
operite i nasjeckajte na trakice. Pirjajte ga na zagrijanom ulju oko pet
minuta, dok ne povene. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko jedne
minute. Posolite i poparite.
2. Potom dodajte rižu i kratko je prepržite. Podlijte rižu bijelim
vinom i nastavite kuhati nekoliko minuta, dok alkohol ne ispari.
3.
Postupno počnite
dodavati zagrijani temeljac uz često miješanje, malo-pomalo, dok riža ne popije
svu tekućinu i termički se ne obradi do kraja. Za to će vam biti potrebno
između 16 i 20 minuta.
4. Pred kraj kuhanja u rižoto dodajte očišćene kozice – da bi se
termički obradile do kraja, bit će im potrebno svega nekoliko minuta.
5.
Na kraju kuhanja u
rižoto dodajte maslac i naribani parmezan. Dobro promiješajte i servirajte
toplo sa salatom po želji. Dobar tek!
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar