PROLJETNA TJESTENINA S PILETINOM
Proljetna tjestenina s piletinom
Proljetna
tjestenina s piletinom ukusno je jelo puno boja koje se priprema lako,
a gotovo je za samo malo više od pola sata. Uz komade piletine, dobit ćete
potpun obrok, a čitav ćete skuhati – u jednom loncu (odnosno dubljoj tavi).
Proljetna tjestenina s piletinom
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa, bez
kostiju i kože, narezana na komade veličine zalogaja
- 2 1/2 čajne žličice soli,
podijeljeno
- 2 čajne žličice mljevenog crnog
papra, plus još za posluživanje
- 60 g maslaca, podijeljeno
- 60 ml maslinovog ulja
- 450 g tjestenine po izboru
- 950-100 ml pilećeg temeljca
- 400-500 ml vode
- 3 mrkve, narezane na tanke
kolute
- 250 g šparoga, očišćenih i
natrganih na manje komade
- 250 g svježeg ili smrznutog
graška
- 300 g cherry rajčica,
prepolovljenih
- 6 češnjeva češnjaka,
protisnutog
- 135 g parmezana, naribanog
- 1 limun, sok i naribana korica
- 1 šaka nasjeckanog svježeg
bosiljka, plus za ukras
Priprema:
1.
Začinite piletinu
žličicom i pol soli i žličicom papra. U veliku duboku tavu dodajte 30 g maslaca
i sve maslinovo ulje i zagrijete je na srednje jakoj vatri.
2. U tavu ubacite komade piletine i pržite kratko, oko 5 minuta,
miješajući. Izvadite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
3. U tavu sada stavite tjesteninu, dobro promiješajte, dodajte
temeljac i 2 šalice vode i pustite da zakuha. Smanjite vatru i pustite da se
krčka 6 minuta. Povremeno promiješajte.
4.
Dodajte mrkvu, šparoge
i grašak. Poklopite i pustite da se sve kuha još otprilike 4 minute.
5. Otklopite i dodajte rajčice, protisnuti češnjak i prženu
piletinu. Kuhajte, povremeno miješajući, oko 2 minute.
6. Maknite s vatre pa umiješajte preostali maslac, parmezan,
limunovu koricu i sok te preostalu žličicu soli i papra. Dobro promiješajte.
7. Neposredno prije posluživanja umiješajte bosiljak. Pospite
parmezanom i poslužite.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar