POLPETE OD PORILUKA I ZOBENIH PAHULJICA
Polpete od poriluka i zobenih pahuljica
Polpete od poriluka sa zobenim pahuljicama
odlična su ideja za finger food ili prilog uz glavno jelo. Možete ih
ponijeti i na proljetni izlet ili na posao. Lako i brzo naprave se, a još brže
pojedu. Zobene pahuljice daju im posebnu hrskavost, a kurkuma lijepu boju. Puno
sastojaka onako je "od oka" pa upotrijebite vlastiti osjećaj.
Polpete od poriluka i zobenih pahuljica
Sastojci:
- 1 veći poriluk ili 2
manja
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica zobenih
pahuljica
- mlijeko
- 1 jaje
- brašno po potrebi
- 1 žličica praška za
pecivo
- prstohvat kurkume
- peršin
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- kokosovo ulje
Priprema:
1.
Zobene
pahuljice namočite u mlijeku i ostavite ih deset minuta da nabubre. S obzirom
na to da nisam stavila količinu mlijeka u receptu, ulijte onoliko koliko je
potrebno da prekrije pahuljice.
2.
Poriluk
narežite na kolutove i s češnjakom kratko prodinstajte na maslinovom ulju. Samo
da povene.
3.
Za to vrijeme pripremite druge sastojke. U
zdjeli u kojoj ćete raditi smjesu razmutite jaje, dodajte prstohvat kurkume,
prašak za pecivo, peršin, sol, papar i maslinovo ulje. Zatim dodajte zobene
pahuljice i dinstani poriluk. Sve dobro pomiješate žlicom.
4.
Ako
vam je smjesa prerijetka, dodajte malo brašna ili ako ne želite upotrebljavati
brašno, dodajte još zobenih pahuljica.
5. Polpetice
žlicom stavite pržiti na zagrijano kokosovo ulje - nekoliko minuta sa svake
strane sve dok ne dobiju lijepu boju.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar