POLPETE OD PORILUKA I ZOBENIH PAHULJICA




Polpete od poriluka i zobenih pahuljica

 

 

Polpete od poriluka sa zobenim pahuljicama odlična su ideja za finger food ili prilog uz glavno jelo. Možete ih ponijeti i na proljetni izlet ili na posao. Lako i brzo naprave se, a još brže pojedu. Zobene pahuljice daju im posebnu hrskavost, a kurkuma lijepu boju. Puno sastojaka onako je "od oka" pa upotrijebite vlastiti osjećaj.

 

 

Polpete od poriluka i zobenih pahuljica

 

Sastojci:

 

  • 1 veći poriluk ili 2 manja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • mlijeko
  • 1 jaje
  • brašno po potrebi
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat kurkume
  • peršin
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • kokosovo ulje

 

 

Priprema:

 

1.     Zobene pahuljice namočite u mlijeku i ostavite ih deset minuta da nabubre. S obzirom na to da nisam stavila količinu mlijeka u receptu, ulijte onoliko koliko je potrebno da prekrije pahuljice.

 

2.     Poriluk narežite na kolutove i s češnjakom kratko prodinstajte na maslinovom ulju. Samo da povene.

 

3.     Za to vrijeme pripremite druge sastojke. U zdjeli u kojoj ćete raditi smjesu razmutite jaje, dodajte prstohvat kurkume, prašak za pecivo, peršin, sol, papar i maslinovo ulje. Zatim dodajte zobene pahuljice i dinstani poriluk. Sve dobro pomiješate žlicom.

 

4.     Ako vam je smjesa prerijetka, dodajte malo brašna ili ako ne želite upotrebljavati brašno, dodajte još zobenih pahuljica.


5. Polpetice žlicom stavite pržiti na zagrijano kokosovo ulje - nekoliko minuta sa svake strane sve dok ne dobiju lijepu boju.

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA