PILETINA U LJUTOM UMAKU OD RAJČICA
Piletina
u ljutom umaku od rajčica
Basilicata, iz koje stiže ovaj recept, regija je na jugu Italije poznata
po peperoncinima, talijanskim ljutim papričicama, koje i od najobičnijeg jela
naprave – posebno.
Piletina u ljutom umaku od rajčica
Sastojci:
- 1 pileća prsa, bez kosti i kože
- 300 g paradajza iz konzerve
- 1 luk
- 100 ml bijelog vina
- 1 ljuta papričica ili feferon,
nasjeckana na sitno
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- svježi bosiljak
- peršin
Priprema:
1.
Luk ogulite,
nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju.
2. Pileća prsa narežite na veće komade. Pržite ih s lukom dok ne
dobiju zlatnu boju.
3. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok gotovo sasvim ne ispari.
Umiješate pelate i papričicu, posolite, popaprite i pustite da se kuha 10 do 20
minuta.
4. Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom i
bosiljkom.
Pripremila:
Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar