PILETINA U LJUTOM UMAKU OD RAJČICA




Piletina u ljutom umaku od rajčica

 

 

Basilicata, iz koje stiže ovaj recept, regija je na jugu Italije poznata po peperoncinima, talijanskim ljutim papričicama, koje i od najobičnijeg jela naprave – posebno.

 

 

 

Piletina u ljutom umaku od rajčica

 

Sastojci:

 

  • 1 pileća prsa, bez kosti i kože
  • 300 g paradajza iz konzerve
  • 1 luk
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 ljuta papričica ili feferon, nasjeckana na sitno
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • svježi bosiljak
  • peršin

 

 

 

Priprema:

 

1.      Luk ogulite, nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju.

2.     Pileća prsa narežite na veće komade. Pržite ih s lukom dok ne dobiju zlatnu boju.

3.     Ulijte bijelo vino i kuhajte dok gotovo sasvim ne ispari. Umiješate pelate i papričicu, posolite, popaprite i pustite da se kuha 10 do 20 minuta.

4.     Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinom i bosiljkom.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?