PILEĆA JUHA
Pileća juha
Većina ljudi ne može zamisliti ručak bez juhe,
a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Donosimo vam
jednostavan recept za ukusnu domaću juhu koju možete pripremati često.
Sastojci:
• 400 g piletine
• 3 mrkve
• 1 mali luk
• 1 veliki celer
• 1 krumpir
• 1 vezica peršina
• 1 žlica suhe mješavine začina
• rezanci
• sol i papar
• nasjeckano lišće peršina
Priprema:
U veći lonac stavite meso koje ste dobro
oprali te nasjeckanu mrkvu, nasjeckani celer, nasjeckani korijen peršina,
cijeli oguljeni i oprani krumpir te prepolovljenu glavicu luka.
Dodajte papar u zrnu.
Sastojke u loncu prelijte vodom i kuhajte
na laganoj vatri dok se povrće i meso ne skuhaju.
Iz juhe izvadite krumpir, luk i piletinu pa
dodajte rezance.
Dodajte nasjeckano lišće peršina pa
začinite solju po ukusu.
Pustite da kuha kuha 2 - 3 minute i zatim
maknite s vatre.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar