PILEĆA JUHA




Pileća juha

 

Većina ljudi ne može zamisliti ručak bez juhe, a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Donosimo vam jednostavan recept za ukusnu domaću juhu koju možete pripremati često.

 

 

Sastojci:

 

• 400 g piletine

• 3 mrkve

• 1 mali luk 

• 1 veliki celer 

• 1 krumpir

• 1 vezica peršina 

• 1 žlica suhe mješavine začina 

• rezanci 

• sol i papar 

• nasjeckano lišće peršina 

 

 

Priprema:

 

U veći lonac stavite meso koje ste dobro oprali te nasjeckanu mrkvu, nasjeckani celer, nasjeckani korijen peršina, cijeli oguljeni i oprani krumpir te prepolovljenu glavicu luka.

 

Dodajte papar u zrnu.

 

Sastojke u loncu prelijte vodom i kuhajte na laganoj vatri dok se povrće i meso ne skuhaju.

 

Iz juhe izvadite krumpir, luk i piletinu pa dodajte rezance. 

 

Dodajte nasjeckano lišće peršina pa začinite solju po ukusu. 

 

Pustite da kuha kuha 2 - 3 minute i zatim maknite s vatre. 

 

 

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA