PESTO OD ŠPAROGA
Pesto od šparoga
Pesto od šparoga osvježavajući je koncentrat proljeća koji je toliko
jednostavno napraviti da ćete se pitati zašto ga ne jedete svaki dan. Odlično
se slaže s tjesteninom i njokima,
ribom i piletinom, a možete ga koristiti i umjesto
salatnoga preljeva ili namaza na tostu.
Pesto od šparoga
Sastojci:
- 450 g šparoga, bez drvenastog
dijela
- 25 g prženih i nasjeckanih
badema
- 50 g sitno ribanog parmezana
plus za posipanje, po želji
- 3 češnja češnjaka
- prstohvat mljevene crvene
paprike
- 80 ml ekstra djevičanskog
maslinovog ulja
- slanina, po želji
- malo limunova soka
Priprema:
1.
Zakuhajte vodu u
loncu.
2. Šparoge izlomite na trećine i ubacite ih u kipuću vodu.
3. Blanšitajte 5 do 6 minuta pa procijedite.
4. U sjeckalicu ubacite šparoge, bademe, češnjak, sir i mljevenu
crvenu papriku. Kada smjesa postane jednolična, dodajte maslinovo ulje.
5. Začinite solju i paprom i po želji dodajte komadiće slanine
(sušene ili pečene) i još parmezana
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar