PESTO OD ŠPAROGA




Pesto od šparoga

 

 

Pesto od šparoga osvježavajući je koncentrat proljeća koji je toliko jednostavno napraviti da ćete se pitati zašto ga ne jedete svaki dan. Odlično se slaže s tjesteninom i njokima, ribom i piletinom, a možete ga koristiti i umjesto salatnoga preljeva ili namaza na tostu.

 

 

 

Pesto od šparoga

 

 

Sastojci:

 

  • 450 g šparoga, bez drvenastog dijela
  • 25 g prženih i nasjeckanih badema
  • 50 g sitno ribanog parmezana plus za posipanje, po želji
  • 3 češnja češnjaka
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • slanina, po želji
  • malo limunova soka

 

 

 

Priprema:

 

1.      Zakuhajte vodu u loncu.

2.     Šparoge izlomite na trećine i ubacite ih u kipuću vodu.

3.     Blanšitajte 5 do 6 minuta pa procijedite.

4.     U sjeckalicu ubacite šparoge, bademe, češnjak, sir i mljevenu crvenu papriku. Kada smjesa postane jednolična, dodajte maslinovo ulje.

5.     Začinite solju i paprom i po želji dodajte komadiće slanine (sušene ili pečene) i još parmezana

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA

JE LI SIJEČANJSKA DEPRESIJA STVARNA?