PAVLOVA TORTA S JAGODAMA
Pavlova torta s jagodama
Jedna
od najpopularnijih torti s beze korom, uz koju se veže posebna priča o ruskoj
balerini Ani Pavlovoj, s dolaskom proljeća i prvih svježih jagoda izlazi iz
korica svake kuharice.
Sastojci:
• 4 bjelanjka
• 250 g šećera
• 1 žličica bijelog octa
• 1 žličica gustina
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 600 g jagoda
• 350 ml slatkog vrhnja
• 3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug
promjera 20 do 25 cm.
Miksajte bjelanjke u snijeg pa postupno
dodajte šećer.
Kada smjesa postane sjajna umiješajte žlicu
octa i gustina.
Dobivenu meringu rasporedite po papiru za
pečenje prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom.
U sredini napravite manju udubinu kako
biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem.
Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa
ostavite da se do kraja ohladi u pećnici.
Miksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa
njime nadjenite koru.
Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa
ih slažite na tortu.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar