PAVLOVA TORTA S JAGODAMA




Pavlova torta s jagodama 

 

Jedna od najpopularnijih torti s beze korom, uz koju se veže posebna priča o ruskoj balerini Ani Pavlovoj, s dolaskom proljeća i prvih svježih jagoda izlazi iz korica svake kuharice.

 

 

Sastojci:

 

• 4 bjelanjka 

• 250 g šećera 

• 1 žličica bijelog octa 

• 1 žličica gustina 

• 1 žličica ekstrakta vanilije 

• 600 g jagoda 

• 350 ml slatkog vrhnja 

• 3 žlice šećera u prahu 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. 

 

Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20 do 25 cm.

 

Miksajte bjelanjke u snijeg pa postupno dodajte šećer. 

 

Kada smjesa postane sjajna umiješajte žlicu octa i gustina. 

 

Dobivenu meringu rasporedite po papiru za pečenje prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom. 

 

U sredini napravite manju udubinu kako biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem. 

 

Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa ostavite da se do kraja ohladi u pećnici. 

 

Miksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa njime nadjenite koru. 

 

Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih slažite na tortu.

 

Pripremila: Ivana Matas 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

7 NAVIKA SRETNIH ŽENA

ZELENA STRANA ŽIVOTA