OKRUGLICE S KISELIM KUPUSOM
Okruglice s kiselim kupusom
Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na
sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez
napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus.
Okruglice s kiselim kupusom
Sastojci:
· 450 g
miješanog mljevenog mesa
· 1 luk
· 2
češnja češnjaka
· 1 žlica
svježeg peršina
· 60 g kruha
· 1 jaje
· 1 žlica
slatke paprike
· žličica soli
· crni papar za kupus
· 500 g
kiseloga kupusa
· 3 lovorova lista
· žlica
pirea od rajčice
· 1 žlica
šećera
· 2 žlice
krem sira
· 100 ml
mlijeka
· Sol
· Papar
Priprema:
Za mesne okruglice namočite kruh u hladnoj vodi i ocijedite
ga. Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i
češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu
da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice. Za kiseli kupus u veći lonac
stavite kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješajte pa prelijte vodom
da prekrije sve. Zakuhajte na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu na
najnižu pa dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 20 minuta. U manjoj
posudi izmiješajte mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelijte
u lonac s okruglicama i kupusom - promiješajte pažljivo i po potrebi još
posolite i popaprite. Poslužite toplo uz pire krumpir.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar