OKRUGLICE S KISELIM KUPUSOM




Okruglice s kiselim kupusom

 

 

Kad pomislimo na mljeveno meso i kiseli kupus pomislimo na sarmu, no mi imamo super recept koji ima iste sastojke i okuse, ali bez napornog i dugotrajnog motanja mesa u kupus.

 

 

 

Okruglice s kiselim kupusom

 

Sastojci:

 

·       450 g miješanog mljevenog mesa

·        1 luk

·       2 češnja češnjaka

·       1 žlica svježeg peršina

·        60 g kruha

·       1 jaje

·       1 žlica slatke paprike

·        žličica soli

·        crni papar za kupus

·       500 g kiseloga kupusa

·        3 lovorova lista

·       žlica pirea od rajčice

·       1 žlica šećera

·       2 žlice krem sira

·       100 ml mlijeka

·        Sol

·       Papar

 

 

Priprema:

 

Za mesne okruglice namočite kruh u hladnoj vodi i ocijedite ga. Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice. Za kiseli kupus u veći lonac stavite kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješajte pa prelijte vodom da prekrije sve. Zakuhajte na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu na najnižu pa dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 20 minuta. U manjoj posudi izmiješajte mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelijte u lonac s okruglicama i kupusom - promiješajte pažljivo i po potrebi još posolite i popaprite. Poslužite toplo uz pire krumpir.

 

 

Pripremila: Ivana Matas

 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

KRUMPIR OD TISUĆU SLOJEVA