KRPICE SA ZELJEM




Krpice sa zeljem

 

 

Tjestenina spada u najpopularnije namirnice na svijetu i priprema se u raznim jelima. U Italiji postoji bezbroj vrsta tjestenine, ali i u našim krajevima postoje tradicionalni specijaliteti koji se pripremaju od brašna i jaja.

 

 

 

Sastojci:

 

• 400 g glatkog brašna 

• 4 jaja

• 1 kg svježeg kupusa 

• 1 luk

• 1 - 2 žlice svinjske masti ili 3 žlice ulja

• 1 žlica šećera 

• sol i papar 

• crvena mljevena paprika 

 

 

 

Priprema:

 

Pomiješajte brašno i jaja, dodajte malo soli i zamijesite tijesto. 

 

Ako je potrebno dodajte i malo vode.

 

Mijesite dok ne dobijete glatko i mekano tijesto.

 

Pokrijte tijesto i ostavite da stoji 15 minuta. 

 

Tijesto razvaljajte valjkom na željenu debljinu. 

 

U pravilu ne smije biti previše tanko, ali ni predebelo. 

 

Narežite ga na trake i ostavite 10 minuta da se malo prosuše pa narežite na krpice željene veličine.

 

Kupus narežite, posolite i ostavite da malo odstoji. 

 

Luk sitno nasjeckajte i popržite na masti ili ulju. 

 

Dodajte kupus i vodu i dinstajte dok ne omekša. 

 

Sve po želji začinite soli, paprom i paprikom. 

 

Krpice kuhajte u malo posoljenoj vodi. 

 

Kada se skuhaju dodajte ih u kupus i dinstajte još 5 minuta. 

 

 

Pripremila: Ivana Matas



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ZAŠTO NIJE DOBRO BITI NA MOBITELU PRIJE SPAVANJA?

KOLIKO JE ČESTO POTREBNO PRATI HLAČE?

BOŽANSTVENA TORTA OPERA