KRPICE SA ZELJEM
Krpice sa zeljem
Tjestenina spada u najpopularnije namirnice na
svijetu i priprema se u raznim jelima. U Italiji postoji bezbroj vrsta
tjestenine, ali i u našim krajevima postoje tradicionalni specijaliteti koji se
pripremaju od brašna i jaja.
Sastojci:
• 400 g glatkog brašna
• 4 jaja
• 1 kg svježeg kupusa
• 1 luk
• 1 - 2 žlice svinjske masti ili 3 žlice
ulja
• 1 žlica šećera
• sol i papar
• crvena mljevena paprika
Priprema:
Pomiješajte brašno i jaja, dodajte malo
soli i zamijesite tijesto.
Ako je potrebno dodajte i malo vode.
Mijesite dok ne dobijete glatko i mekano
tijesto.
Pokrijte tijesto i ostavite da stoji 15
minuta.
Tijesto razvaljajte valjkom na željenu
debljinu.
U pravilu ne smije biti previše tanko, ali
ni predebelo.
Narežite ga na trake i ostavite 10 minuta
da se malo prosuše pa narežite na krpice željene veličine.
Kupus narežite, posolite i ostavite da malo
odstoji.
Luk sitno nasjeckajte i popržite na masti
ili ulju.
Dodajte kupus i vodu i dinstajte dok ne
omekša.
Sve po želji začinite soli, paprom i
paprikom.
Krpice kuhajte u malo posoljenoj
vodi.
Kada se skuhaju dodajte ih u kupus i
dinstajte još 5 minuta.
Pripremila: Ivana Matas
Primjedbe
Objavi komentar